Welkom bij VIVES. We zijn blij dat je voor een studie aan Hogeschool VIVES hebt gekozen en we kunnen niet wachten je te leren kennen! 

Info voor nieuwe studenten

Studeer je bij ons op campus, dan worden voor alle opleidingen in dagonderwijs in de week voor de aanvang van het academiejaar start- en introductiedagen georganiseerd, zodat je goed ingelicht begint aan je studie. Op deze introductiedagen stellen we onze hogeschool voor aan nieuwe studenten. Je maakt er kennis met je medestudenten en docenten, je krijgt een rondleiding op de campus en krijgt heel wat praktische informatie, zoals je lessenrooster voor het eerste en tweede semester. Je vindt die info door onderaan op deze pagina je studiegebied te selecteren en vervolgens je opleiding.

Ben je student via afstandsonderwijs, dan ziet je planning er waarschijnlijk net iets anders uit dan die van onze studenten in dagonderwijs. Maar of je nu gekozen hebt voor een studie op campus of op afstand, op deze pagina vind je per studiegebied terug waar, wanneer en hoe jouw studie start. Je leest er ook praktische informatie over boeken, cursussen, planning etc.

Activeer zo snel mogelijk je studentenkaart, dan krijg je toegang tot Toledo, jouw intranet als student. Daar vind je alle informatie en communicatie. Op je start-je-studiepagina vind je de informatie die je nodig hebt tot je studentenkaart en dus je toegang tot Toledo geactiveerd is. 

Al student aan VIVES?

Studeerde je vorig jaar al aan VIVES, dan ontvang je binnenkort van ons - via mail en/of op Toledo, meer informatie over de start van het nieuwe academiejaar. De informatie hieronder is bedoeld voor nieuwe studenten, die dit jaar voor het eerst een studie starten aan onze hogeschool.

Klaar voor de start?

Alle praktische informatie over de start van jouw opleiding kan je hieronder terugvinden. Kies het studiegebied waar je je hebt voor ingeschreven en selecteer vervolgens jouw studie. Daar vind je alle praktische informatie terug. Welkom bij VIVES!