Podcast: een nieuwe start

In deze aflevering van onze podcast over heroriënteren kan je inzichten opdoen. Meer podcast over student zijn? Ontdek Design Your Future, de VIVES-podcast over alles over, onder en naast het studentenleven.

Aline zette de stap

Aline koos na een semester voor een nieuwe start in de opleiding biotechnologie. Dat bleek al gauw de juiste keuze na een goede ontvangst en wat nieuwe vrienden.

Silke veranderde van opleiding

Silke had het gevoel dat ze niet op haar plaats zat in de opleiding toegepaste psychologie en begon met een frisse start in sociaal-cultureel werk.

Lucas sloeg een nieuwe weg in

Lucas startte met kinesitherapie in Gent, maar verloor zijn hart aan verpleegkunde.

Ook als je van elders komt, ben je bij ons van harte welkom. Blader eens door onze website, kijk eens of er een opleiding is die je beter ligt dan wat je nu doet en neem contact op met de contactpersoon van die opleiding. We helpen je graag met het maken van een nieuwe start. 

Samen met een studie-en trajectbegeleider maak je een individueel studieprogramma. Een haalbaar programma, speciaal op maat voor jou. Misschien heb je ook enkele vrijstellingen op basis van de credits die je al verworven hebt. En door meteen in te schrijven, behoud je een deel van je leerkrediet.

Redenen genoeg dus om meteen een afspraak te maken met de studie-en trajectbegeleider. Je bent nog niet te laat om in te schrijven.

Wist je dat je in elke opleiding van VIVES ook kunt starten in de loop van het eerste semester en zelfs nog vanaf februari? Verander je van studie, dan start je gewoon je studies tijdens het eerste semester of vanaf het tweede semester. We zorgen voor een aangepast programma, zodat je aan hetzelfde tempo en met dezelfde studieduur als elke andere student kunt afstuderen.

Waar studeren?