Zorg jij mee voor een ouder, grootouder, broer, zus, een familielid of een kennis die al een hele tijd ziek is of een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft? Help je bij het huishouden, doe je boodschappen, bied je emotionele ondersteuning, fysieke zorg, administratieve hulp, (medische) begeleiding ...? Dan ben jij een mantelzorger.

Wist je dat VIVES een statuut student-mantelzorger voorziet om je te ondersteunen in deze combinatie? Je studie- en trajectbegeleider vertelt je er graag meer over: maak een afspraak voor een verkennend gesprek. Of spreek een vertrouwde docent aan, we helpen je op weg.

Wist je dat VIVES jaarlijks op 13 februari de Dag van de Mantelzorg organiseert?

Meer informatie over mantelzorg

Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

Informatie over mantelzorg, financiĆ«le tegemoetkomingen en mantelzorgverenigingen kan je vinden op www.mantelzorgers.be.

ZoJong!

ZoJong! is een online platform voor jonge mantelzorgers, met advies en informatie op maat. Via dit platform kan je kennis maken met andere jonge mantelzorgers en in gesprek gaan met het ZoJong!-team via chat.

Even praten?

Heb je nood aan een babbel? Als student kan (gratis) terecht bij onze studentenpsychologen van Stuvo. Kan je financieel een ruggensteun gebruiken? De sociale dienst geeft je de nodige informatie. Durf langs te gaan bij Stuvo, er zijn meer mogelijkheden dan je denkt! Maak online een afspraak via www.stuvoloods.be of spreek een vertrouwde docent aan, we staan voor je klaar.