De tijden waarin je een aantal jaar hoger onderwijs volgde en je daarna nooit meer bijschoolde horen definitief tot het verleden. Je wil je blijven ontwikkelen om enerzijds mee te zijn met de tijdsgeest, maar ook om jezelf te ontwikkelen. Via een brede waaier van postgraduaten, bijscholingen, navormingen, studiedagen en symposia biedt Hogeschool VIVES je die kans. Op deze pagina vind je een overzicht van alles wat Hogeschool VIVES op het gebied van levenslang leren te  bieden heeft.

Postgraduaten

Een postgraduaat is een vervolgopleiding voor professionals die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben. In het kader van de verdere professionele vorming streven postgraduaten naar een verdieping van de competenties verworven in de vooropleiding. Een postgraduaat is een opleiding van ten minste twintig studiepunten.

Heb je geen geschikte vooropleiding voor een bepaald postgraduaat, dan kun je de opleiding toch volgen op voorwaarde dat je relevante werkervaring aan kunt tonen. Hogeschool VIVES organiseert hiervoor een toetsing. Je kunt ervoor kiezen om geen toetsing af te leggen en ontvangt na afloop van het postgraduaat louter een attest van deelname. Neem je wel deel aan de toetsing en slaag je, dan ontvang je na afloop een getuigschrift.

Navormingen en bijscholingen

Hogeschool VIVES organiseert in al zijn studiegebieden een aanbod kortlopende navormingen en bijscholingen. Ben je op zoek naar een opleiding om je kennis bij te schaven of te professionaliseren, maar heb je geen tijd voor of interesse in een langdurige opleiding (postgraduaat), dan zijn de kortlopende navormingen van Hogeschool VIVES wellicht iets voor jou.

Wie zich inschrijft voor een navorming of bijscholing, ontvangt aan het eind van de opleiding steeds een getuigschrift. Sommige navormingen leiden ook tot door de overheid goedgekeurde attesten. Je vindt daarvoor meer info bij elke specifieke opleiding.

Handelswetenschappen en bedrijfskunde

Handels-wetenschappen en bedrijfskunde

Studeer op campus

Waar studeren?

Verder studeren

Industriële wetenschappen en techniek

Studeer op campus

Waar studeren?

Verder studeren

Sociaal-agogisch werk

Studeer op campus

Waar studeren?

Verder studeren

Lang leve leren!

Zowel voor afgestudeerden als professionals is Hogeschool VIVES een aangename en uitdagende ontmoetingsplaats, een plek van samen leren. Uiteraard verwerf je bij het succesvol afronden, naargelang de aard van de opleiding, steeds een door de overheid erkend diploma, getuigschrift of attest van deelname. Zo kun je je geleverde inspanning steeds valoriseren.

VIVES is bovendien een door de overheid erkend opleidingsverstrekker, waardoor je als kleine of middelgrote onderneming overheidssteun kunt voor verwerven om personeelsleden opleidingen te laten volgen. Meer info hierover vind je op www.kmo-portefeuille.be. Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Voor inschrijvingen die leiden tot een diploma, gelden de algemene inschrijvingsvoorwaarden voor hoger onderwijs. Inschrijvingen voor bijscholingen en navormingen zijn onderhevig aan inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden.