Van het secundair naar het hoger onderwijs is een grote stap. En er is geen betere manier om je toekomstige hogeschool beter te leren kennen dan de sfeer bij ons op een infodag zelf op te komen snuiven.

Op deze pagina bieden we je een overzicht van de infodagen waarop je zoal bij ons op bezoek kunt komen. Elke infodag is een opencampusdag! We leren je graag kennen.

Kalender

Infodagen

Op onze infodagen kun je terecht voor informatie over al onze opleidingen, zowel in dag-, avond- als afstandsonderwijs.

Campusbezoeken

Info voor ouders

Laat jouw kind het secundair dit schooljaar achter zich? Tijd voor de volgende stap: het hoger onderwijs. Er is zo veel keuze. En wat met die studiepunten? Dat bestond vroeger niet. VIVES is er voor je. Stel gerust al je vragen of bezoek een van onze infomomenten hieronder.

Om een doordachte studiekeuze in het hoger onderwijs te maken, is kennis nodig: over het hoger onderwijs, het studieaanbod, de beroepen- en arbeidswereld, inzicht in zichzelf. 

Moedig je kind aan zichzelf de juiste vragen te stellen: wie ben ik? Wat zijn mijn interesses? Welke talenten heb ik? Welke waarden stel ik voorop? Wat vind ik belangrijk? Wat kenmerkt me?

Bronnen die ze kunnen raadplegen om een realistisch zelfbeeld te krijgen, zijn familie, vrienden, kennissen, maar leerkrachten. Deze mensen kunnen hun vraag 'Waar denk jij dat ik goed in ben?' beantwoorden.

En belangrijk om te onthouden: het is geen ramp als de studie je kind niet blijkt te liggen. In principe kan je een volledig jaar voor niets slagen en alsnog je studie afmaken. Missen is menselijk en deel van het proces.

Gebruik de Onderwijskiezer om het Vlaamse onderwijslandschap te verkennen. Vanuit de overheid bundelt deze website heel wat informatie rond studiekeuze.

 

Voor het maken van een studiekeuze kan je online zelftests doen om interessevelden, vaardigheden, persoonlijkheid en studievaardigheden in kaart te brengen. Tools hiervoor zijn:

Bekijk de opleidingsbrochures

We bezorgen je graag meer informatie over de opleidingen waarin jouw studiekiezer geïnteresseerd is. Ontvang je graag een brochure op papier, dan zorgen we daar voor. Stuur ons een mailtje met de opleidingen van je interesse en je adres.

Infodagen

zaterdag 26 juni 2021

student aan computer

vrijdag 27 augustus 2021

Infodag op alle campussen