De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviezen.

VIVES is een erkend opleidingsverstrekker met deze erkenningsnummers:

Voor de campussen Kortrijk, Torhout en Roeselare:

DV.O242799: erkenningsnummer voor reguliere bachelor- en graduaatsopleidingen (geen postgraduaat of navorming)

DV.O233955: Kortrijk Business School voor opleidingen binnen de vakgebieden bedrijfskunde (o.a. accountants, financiële sector, human resources, eventmanagement, immobiliën, verzekeringen, wellness, logistiek, ...)

DV.O101992 voor alle andere opleidingen binnen VIVES op de campussen  Kortrijk, Roeselare en Torhout (diverse navormingen en postgraduaten)

Voor de campussen Brugge en Oostende:

DV.O242800 erkenningsnummer voor reguliere bachelor- en graduaatsopleidingen (geen postgraduaat of navorming)

DV.O105080 voor alle andere opleidingen binnen VIVES op de campussen Brugge en Oostende (diverse navormingen en postgraduaten)

 

Let wel: de steunaanvraag door de werkgever moet gebeuren via de website van de kmo-portefeuille binnen de veertien dagen na de officiële startdatum van de opleiding. Er kan ook maar één aanvraag per academiejaar ingediend worden. Let op dat je het subsidiebedrag correct invult.

Stappenplan voor een steunaanvraag voor een bachelor- of graduaatsopleiding:

  • je schrijft je in voor een bachelor- of graduaatsopleiding;
  • kort na de inschrijving krijg je een factuur voor het basisbedrag studiegeld. Dit is niet de totale opleidingskost die moet ingegeven worden bij je aanvraag. Hou rekening met deze onderdelen:
    • het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten. Het te betalen bedrag kan je berekenen via deze pagina;
    • Specifieke en in omvang beperkte extra kosten kunnen, als ze rechtstreeks verband houden met de organisatie van de opleiding, worden doorgerekend aan de student. Indien dit het geval is, wordt daarover in de mate van het mogelijke in de programmagids van de opleiding duidelijkheid verschaft. Ook op de "Start-je-studie"-pagina van jouw opleiding vind je verder info over de mogelijke extra kosten.
  • je vraagt een factuur aan op naam van uw werkgever via deze link;
  • je zal een overeenkomst krijgen die je moet invullen en ondertekenen. Je werkgever moet dit ook ondertekenen;
  • nu zou je voldoende informatie moeten hebben om je steunaanvraag in te dienen bij de KMO-portefeuille. Zorg dat je tijdig bent, je hebt tijd tot 5 oktober 2021 (14 dagen na de officiële startdatum van 21 september 2021)!!
  • later zal je nog facturen krijgen op je eigen naam. Ga voor facturen van het studiegeld dan opnieuw naar deze pagina om een factuur op naam van je werkgever aan te vragen. Voor facturen van studiekosten neem je contact op met de medewerker die op de factuur vermeld staat.

 

 

FAQ:

Wat als ik via de KMO-portefeuille betaald heb en ik een CN krijg.
VIVES is verplicht om terug te betalen naar de KMO-portefeuille. Dit kan enkel maar als het project afgelopen is en de opleiding ten einde is. We bekijken dit op het einde van het academiejaar.

Wat als ik mijn studies stopzet.
Dan worden de voorwaarden van de KMO-portefeuille niet vervuld. VIVES is verplicht om alle ontvangen subsidies terug te betalen. Als student zal je een aanmaning krijgen om de facturen dan zelf te betalen.