Corona en VIVES: maatregelen

Ondanks de aanwezigheid van COVID-19, engageert Hogeschool VIVES zich om dat allemaal zo veilig mogelijk te laten gebeuren, en tegelijk het academiejaar zoveel als mogelijk te laten voelen als een gewoon academiejaar.

Op deze pagina vind je alle informatie over de huidige coronamaatregelen aan VIVES. Heb je concrete vragen? Contacteer je studie- en trajectbegeleiding. Is het allemaal even wat te veel? VIVES is er voor je. Check psychologische ondersteuning voor meer. Hou zeker ook onze sociale media in de gaten. Je vindt ons via @viveshogeschool.

Bericht van Joris Hindryckx, Algemeen Directeur VIVES (17/09/2021)

Beste studenten

 

Het academiejaar is woensdag officieel geopend.

Zoals minister Ben Weyts al heeft aangekondigd, zal het academiejaar kunnen starten in code groen. We zetten nog even alle richtlijnen op een rij. Deze richtlijnen gelden ook voor studenten afstandsonderwijs.

Mondmaskers

Concreet komt het erop neer dat een mondmasker verplicht blijft wanneer je je verplaatst binnen de campus en wanneer je rechtstaat.

Dit betekent dat je jouw mondmasker mag uitdoen wanneer je neerzit (vb. tijdens de les/een examen, in het studentenrestaurant …). Om de contacttracing bij eventuele besmettingen vlot te laten verlopen, vragen we wel om jouw medewerking. Zorg dat je bij aanvang van elke les of examen weet wie er rondom jou zit. Dit laatste geldt niet voor examens van afstandsstudenten in het examencentrum aangezien er stoelnummers op naam worden toegewezen. Voor docenten is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen terwijl ze vooraan (zowel zittend als staand) lesgeven.

Het is mogelijk dat een docent, omwille van risicopatiënten in de klas of omwille van bepaalde omstandigheden (vb. te weinig ventilatie), toch vraagt om het mondmasker aan te houden. Gelieve dit te respecteren. Uiteraard mag je zelf ook beslissen om je mondmasker te blijven dragen tijdens de lessen of examens. We vragen respect voor ieder zijn keuze.             

Daarnaast vragen we om bij labo’s en bij lesactiviteiten met veel interactie en bij circulatie in de gangen en de gebouwen het mondmasker wel te dragen.

Wie les volgt in KU Leuven campus Brugge, moet de richtlijnen van KU Leuven respecteren. Daar mag het mondmasker enkel af wanneer men zit én 1,5 meter afstand kan bewaren.

Voorzorgsmaatregelen

In heel wat lokalen zorgt mechanische ventilatie voor voldoende luchtverversing en wordt de CO2-waarde automatisch gemonitord. Voor de lokalen zonder mechanische ventilatie heeft VIVES geïnvesteerd in CO2-meters die als hulpmiddel kunnen dienen om te bepalen of er extra verlucht moet worden. Een raam en een deur (best aan tegenovergestelde zijden) steeds op een kier laten staan in deze lokalen, zal ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit goed blijft. Deze meters worden de komende weken verder geïnstalleerd. Exacte instructies zullen in elk lokaal aanwezig zijn.

Vertoon je symptomen die wijzen op een coronabesmetting, blijf dan zeker thuis en neem contact op met je huisarts. Test je positief, dan moet je uiteraard de richtlijnen rond quarantaine volgen. Bij een positieve test meld je dit aan VIVES via het meldingsformulier op onze website. Het is belangrijk dat je bij een besmetting de namen van nauwe contacten op de campus (vb. degene die naast je zitten tijdens de les, tijdens de lunchpauze …) doorgeeft aan de contacttracing.

Bedankt alvast om bovenstaande maatregelen en richtlijnen te respecteren.

Ik wens je een mooi academiejaar en bovenal een zeer fijne studententijd toe. 

 

Vriendelijke groeten

Joris Hindryckx
Algemeen directeur

Ziektesymptomen?

Wie ziektesymptomen van COVID-19 vertoont of wie positief getest is op corona, blijft thuis en kan indien nodig in samenspraak met het opleidingshoofd/ombuds op zoek gaan naar een alternatieve onderwijsvorm. Uit zorg voor mekaar laat je een positieve test onmiddellijk weten via ons COVID-19-meldingsformulier. Zowel interne meldingen als meldingen vanuit het callcenter voor contactonderzoek zullen we steeds discreet behandelen.

Bracht je onlangs een bezoek aan VIVES maar ben je geen student of collega en vertoon je ziektesymptomen van COVID-19 of ben je onlangs positief getest? Laat ons dat dan even weten via [email protected]. We behandelen je gegevens volledig vertrouwelijk.