CoCon biedt diverse leer- en (samen)werk ruimtes aan. Er is ruimte om in stilte te werken, (digitaal) samen te werken, jouw les of gastcollege in te richten, met de collectie aan de slag te gaan…

Hybride lokaal in CoCon

Een hybride ruimte is een ruimte waarin er de mogelijkheid is om interactief te vergaderen en les te geven aan studenten die on- en off campus de les volgen. In deze ruimte krijg je ook de mogelijkheid je les/vergadering op te nemen om nadien de opname te delen met studenten/aanwezigen.

De spreker bereikt via een microfoon bevestigd in het plafond de studenten off-campus. In de ruimte is een camera aanwezig die de spreker in beeld brengt.

De studenten/aanwezigen on-campus zijn via plafondmicrofoons in de ruimte hoorbaar en ook zichtbaar voor de studenten off campus. De studenten/aanwezigen off-campus zijn via de geluidsinstallatie in de ruimte hoorbaar voor de spreker en studenten/aanwezigen on-campus. De studenten/aanwezigen off-campus zijn ook zichtbaar op een projectiescherm in de ruimte.

In dit type leerruimte bevindt zich standaard: 

 • projectiemogelijkheid voor een laptop; 
 • geluidsinstallatie om geluid in de ruimte af te spelen; 
 • microfoon, en camera (gericht op de docent) om je les te streamen en/of op te nemen via MS Teams;
 • MS Teams-tablet om de online les te faciliteren; 
 • televisiescherm/monitor om de online studenten in beeld te zien; 
 • plafondmicrofoons om interactie tussen fysieke deelnemers on campus en deelnemers off-campus te faciliteren;
 • frontale opstelling tafels/stoelen.

Een vergadering in een hybride lokaal wordt aangemaakt via MS Teams.

Quickstarter Hybride lokaal CoCon >

Bijkomende informatie vind je via: Hulp en educatie voor Microsoft Teams.

Huddles in CoCon

Een kleine groepsruimte of huddle is een ruimte of opstelling voor een kleine groep studenten of medewerkers on-campus. Deze kan dienst doen als studieruimte, samenwerkingslokaal, maar ook als een lokaal waar een beperkte groep studenten off-campus samen een les, die doorgaat op een andere locatie, kan volgen. 

In dit type leerruimte bevindt zich standaard: 

 • projectiemogelijkheid voor een laptop; 
 • scherm met de mogelijkheid om studenten op afstand te bereiken via de apparatuur in de ruimte;
 • geluidsinstallatie om geluid in de ruimte af te spelen en
 • opstelling tafels/stoelen gericht op samenwerken.

Speakerscorner

De Speakerscorner is een ruimte waar de student/medewerker de kans krijgt om zijn spreekvaardigheden te ontwikkelen. Multimediaal materiaal ondersteunt dit proces en zet aan tot reflectie, evaluatie en bijsturing.

Een presentatie in de speakerscorner wordt gedeeld via Solstice. Solstice is een applicatie waarmee je in bepaalde vergader- en leslokalen connectie met het scherm kunt maken.

Handleiding Solstice VIVES Servicedesk >

Bijkomende informatie vind je via: helppagina.

 

Reserveren?

Wist je dat je binnenkort jouw ruimte zelf kan reserveren via Ruimtekiezer? Wil je nu reeds jouw plek reserveren, neem contact op via [email protected]