Als student of medewerker kan je gratis gebruik maken van de ruime en up-to-date collectie aan (e-)boeken, databanken, spellen, educatieve materialen, (e-)tijdschriften en multimediamateriaal. We zetten volop in op flexibiliteit: na aanmelden in Limo kan je een grote digitale collectie raadplegen, of je nu op de campus bent of niet. Heb je een fysiek item gevonden? Kies via Limo waar je de materialen wil ophalen en ga ermee aan de slag met jouw team of in jouw les! Plaats jouw aanvraag voor loan-on-demand of scan-on-demand. Materiaal weer inleveren? Dat kan op jouw campus naar keuze.

En er is nog meer! Daarnaast heb je ook gratis toegang tot de fysieke collectie van de bibliotheken van de Associatie KU Leuven. Na aanmelden in Limo kan je een aanvraag (IBL) plaatsen om uitleenbare materialen uit deze bibliotheken gratis in CoCon te lenen.

Wist je dat de publicaties van onze onderzoekers en alle medewerkers van de Associatie KU Leuven in Lirias vindbaar zijn? Lirias is de online wetenschappelijke repository voor onderzoeks- en professionele publicaties van de Associatie KU Leuven. Raadpleeg Lirias via http://kuloket.vives.be (bij onderzoek) of http://lirias.kuleuven.be. In Limo kies je rechts van de zoekbalk voor ‘Lirias’ om publicaties terug te vinden.

CoCon Spreekuur

Hoe kan je geschikte en betrouwbare informatie vinden? Hoe begin je best aan de opdracht die voor je ligt? Zie je even door het bos de bomen niet meer?

Wij staan voor je klaar met de nodige uitleg en ondersteuning om jouw opdracht tot een goed einde te brengen. Wij helpen jou op weg naar de juiste bronnen en ondersteunen je bij het verwerken van gevonden informatie. 

Kom langs in CoCon voor al je vragen omtrent de collectie, gebruik huddles, taalvragen, gebruik Rapidmooc,...

Of bel in via Toledo>

Iedere voor- en namiddag tussen 8u30 en 16u30, behalve woensdag- en vrijdagnamiddag.

"Ik vond niet meer hoe ik moest aanmelden op mijn VIVES-mail."

"Tijdens het spreekuur werd ik geholpen om mijn bevraging in Qualtrics te delen met medestudenten."

"Wat was ik blij dat taalcoaches me hielpen bij het structureren van mijn taak."

Dit spreekuur vervangt het spreekuur digitale competenties, het spreekuur taalcompetenties, het spreekuur informatiecompetenties.

Klik hier om je persoonlijke afspraak vast te leggen met een van onze medewerkers. Via de link verkrijg je een afspraak via Microsoft Teams, maar je kan ook langskomen in CoCon zelf.