Binnenkort studeer je af aan VIVES of je bent net afgestudeerd. Van harte proficiat. Vanaf nu ben je een "alumnus". Alumnus betekent immers "oud-student". VIVES onderhoudt en versterkt graag de band met zijn oud-studenten. Zo willen wij je graag ook in de toekomst op de hoogte kunnen houden van het reilen en zeilen op VIVES.

Om dit te doen, gebruiken www.vivesalumni.be. Wanneer je bij ons afstudeert, worden een aantal van jouw hogeschoolgegevens opgenomen in deze databank. Met behulp van je Facebook-login, LinkedIn-login of e-mailadres kun je er je gegevens aanpassen en ook je beroepsloopbaan invullen. Nadat je ingelogd bent, ga je naar jouw faculteit/studiegebied en daar worden nog wat extra gegevens opgevraagd.

VIVES Alumni

De vier pijlers van www.vivesalumni.be zijn:

  • vind oud-klasgenoten terug: ontdek waar je oude studievrienden zich mee bezig houden en blijf in contact;
  • geef iets terug: help mee om VIVES-afgestudeerden aan de juiste contacten, een mooie stageplaats, degelijke vakkennis of een nieuwe baan te komen;
  • breid je netwerk uit: je netwerk is groter dan je denkt. Vind VIVES-afgestudeerden in allerlei functies in het (internationale) werkveld of jouw leefomgeving;
  • werk aan je carrière: ontdek jouw carrièremogelijkheden. Werk mee aan nieuwe projecten en vind de leukste banen in de sector.

De databank is zo opgezet dat je je eigen informatie maximaal kunt beschermen. Je kunt er ook informatie over andere oud-studenten opzoeken. Op die manier kan je bijvoorbeeld in contact blijven met je studiegenoten of zelf een klasreünie of een jaarreünie organiseren … We willen je vragen om je gegevens, waar nodig, aan te vullen of te corrigeren en je persoonlijke e-mailadres en gsm-nummer in te voeren.

Regelmatig zal je berichten van VIVES en van je vroegere opleiding ontvangen. Zo blijf je altijd een beetje VIVES.

Al wat langer bij ons afgestudeerd?

Ook als je je diploma al wat langer geleden bij ons haalde, ben je bij de alumniwerking van VIVES aan het juiste adres. Dat we nu anders heten dan vroeger, wil niet zeggen dat we het contact met onze oud-studenten doorknippen. Integendeel.

Je blijft immers altijd welkom in je vroegere opleiding/studiegebied en op de campus waar je afstudeerde: voor vorming, netwerking, sociale activiteiten of om nog gewoon eens de sfeer te komen opsnuiven. Er worden daartoe diverse initiatieven genomen. En ook www.vivesalumni.be is voor jou toegankelijk natuurlijk.

Vacatures 

Onze website youngpotentials.org is een speciale service voor onze studenten. De site biedt een overzicht van recente jobaanbiedingen binnen onze zes studiegebieden. Deze site is in hoofdzaak bedoeld voor laatstejaarsstudenten. De vacatures staan gegroepeerd per studiegebied. Bezoek je deze pagina in naam van een bedrijf en/of heb je zelf een interessante jobaanbieding die op youngpotentials gepubliceerd kan worden? Publiceer meteen je vacature.

Afgestudeerd en op zoek naar een baan? Schrijf je dan eerst in bij de VDAB als werkzoekende om je wachttijd of beroepsinschakelingstijd te laten lopen.

Vacatures vind je onder meer via:

Voor zowel België als het buitenland tref je op de website van Glassdoor informatie aan over salarissen bij veel grote, internationale bedrijven. Op Glassdoor vind je ook beoordelingen van bedrijven.