In het examencentrum

Naast het zoveel mogelijk zelf bepalen hoe en waar je studeert, proberen we ook de examens zo flexibel mogelijk te organiseren. Je kan hiervoor terecht in het examencentrum op de campus in Kortrijk. Dat centrum biedt de mogelijkheid om voor heel wat opleidingsonderdelen niet alleen overdag, maar ook ’s avonds of op zaterdag examen af te leggen.

Voor en na een examen kan je in een gemoedelijke sfeer wat praten met medestudenten of een medewerker van het examencentrum. Het examencentrum is gelegen op onze campus Kortrijk, vlakbij de autosnelweg en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Van thuis uit

In bepaalde opleidingen kun je ook van thuis uit examen afleggen. Dit biedt het voordeel dat je geen verre verplaatsing moet doen en je je misschien comfortabeler voelt in je eigen omgeving om een examen af te leggen. Voor deze manier van examineren maken we gebruik van betalende software (Proctor Exam). Daarom wordt er, per examen dat je op deze manier aflegt,  een vast bedrag aangerekend. Dit wordt verrekend op de schoolfactuur. 

De examenmogelijkheden zijn voor elke opleiding verschillend. Op onze opleidingspagina’s vind je per opleiding de specifieke examenmogelijkheden terug.