Stuvo: de studentenvoorzieningen van onze hogeschool

Bij Stuvo zijn we bezig met bijna alles wat jou, beste student, aanbelangt. Onze sociale dienst geeft advies bij financiële vraagstukken, helpt je om je studietoelage in orde te brengen, en kan je onder bepaalde voorwaarden ook zelf een eigen toelage of renteloze lening toekennen. Onze psychologische dienst staat je gratis en discreet bij als je het wat moeilijker krijgt, en op de huisvestingsdienst helpen we je graag verder bij kotzorgen.

Maar ook als er geen vuiltje aan de lucht is hebben we zo ons nut: we organiseren en sponsoren doorheen het academiejaar een boel fijne sport- en cultuuractiviteiten die je leven op en rond de campus een fameuze tikkel plezieriger moeten maken. Daarnaast zijn we ook nog bezig met mobiliteit en voeding, en geven we studenten inspraak: op elke campus is er een Stuvo-adviesraad die zich ontfermt over de plaatselijke voorzieningen en activiteiten. In alle beleidsorganen zijn studenten vertegenwoordigd - kwestie dat jullie stem wordt gehoord.

Je merkt het: Stuvo is niet voor één gat te vangen en we durven te hopen dat we voor elke student wel iets interessants in huis hebben. Loop zeker eens bij ons binnen! Onze hoofdkwartieren bevinden zich op Campus Kortrijk en Campus Brugge, maar ook op de andere campussen zijn onze medewerkers regelmatig aanwezig. Onze openingsuren vind je hier.

Stuvoloods

Op www.stuvoloods.be vind je per campus een handig overzicht van alle studentenactiviteiten die door Stuvo worden georganiseerd op jouw campus en in jouw studentenstad. En je vindt er ook een overzicht van bijzondere kortingen die je dankzij Stuvo met je studentenkaart in jouw studentenstad krijgt.

Stuvo steunt studenteninitiatieven

Niet dat we de ambitie hebben om Sinterklaas de loef af te steken, maar toch. Studenten die met een fijn voorstel afkomen kunnen ons bijwijlen wel bekoren. Soms zelfs in die mate dat we het zien zitten om er geld in te steken. 

Een aanvraag indienen

Een aanvraag dien je tijdig in bij de Stuvo-verantwoordelijke van jouw campus aan de hand van het volgende subsidieaanvraagformulier dat je terugvind op www.stuvoloods.be onder het tabje 'Cultuur' > 'Stuvo steunt'.

Enkele voorwaarden waaraan je initiatief moet voldoen:

  • Het gaat om een activiteit van sportieve, culturele, sociale, maatschappelijke of ecologische aard, veel keuze maar dus geen pure ontspanning als daar zijn: fuiven, cantussen, bezoeken aan lokale herbergen en dergelijke.
  • De activiteit is niet curriculumgebonden, elke activiteit die betrokken wordt in de evaluatie van studenten of zaken waarvan de deelname van studenten verplicht is komen dus niet in aanmerking.
  • Niet voor winstgevende initiatieven, het is niet de bedoeling dat we de kas van zelfbedruipende organisaties zonder meer spijzen.
  • Brede toegankelijkheid, iedere student die lid is van de groep - lees: klasgroep, jaar, opleiding, campus of gewoon de volledige VIVES - moet in principe de kans krijgen om deel te nemen, we zijn niet zo aan kliekjes.
  • Doelgroep: VIVES-studenten, onze subsidies zijn bedoeld voor VIVES-studenten, het is dan ook niet meer dan logisch dat steun aan deze of gene activiteit bij die VIVES-student terechtkomt, jammer voor je oma of (haha) je lectoren, maar zij zullen meer betalen
  • Reclame: net als elke sponsor staan wij erop dat wij erop staan... op de affiche welteverstaan, of op ander drukwerk of websites, whatever, streel ons ego en de kans is groot dat een volgende aanvraag nog positiever bejegend wordt, vip-arrangementen doen in deze trouwens wonderen ;-).