Infomomenten

Van het secundair naar het hoger onderwijs is een grote stap. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Op zoek naar een geschikte opleiding in het hoger onderwijs, zul je de hulp krijgen van leraren, CLB, leerlingenbegeleiders en natuurlijk ook je ouders. Maar als je eenmaal een idee hebt van welke kant je uit wil met je studies, dan is er geen betere manier om je toekomstige hogeschool beter te leren kennen dan de sfeer bij ons zelf op te komen snuiven.

We laten je graag onze hypermoderne gebouwen zien, toekomstige docenten vertellen je graag over alle verschillende mogelijkheden en onze studiebegeleiders helpen je graag op weg om de juiste studieroute te helpen bepalen. Op deze pagina bieden we je een overzicht van wanneer je zoal bij ons op bezoek kunt komen. Maar ook buiten deze moment ben je altijd welkom hoor - elke dag is een opendeurdag bij VIVES: kom gerust eens langs! We leren je graag kennen.

Studie-informatiedagen (SID-in's)

Elk jaar organiseren de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) en het Agentschap voor Onderwijscommunicatie in de vijf Vlaamse provincies studie-informatiedagen (SID-in). Laatstejaars secundair onderwijs maken er kennis met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Zo helpen we die leerlingen in hun studie- of beroepskeuze. Uiteraard is ook VIVES aanwezig op deze studie-informatiedagen.

Je vindt de stand van VIVES op de volgende SID-in-dagen:

Opencampusdagen

Interesse om bij ons te komen studeren? Dan is er geen betere manier om je te informeren dan tijdens de opencampusdagen. Die vinden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 van 13u tot 17u op elk van onze vijf campussen (in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout). Tijdens de opencampusdagen verwelkomen we jou en je ouders graag. We leiden je rond en op de stands van de verschillende opleidingen vind je docenten en studenten die je graag alle informatie geven over jouw opleiding. Uiteraard kun je op deze opendeurdagen op elke campus ook terecht voor studiebegeleiding, studiekeuze-info en informatie over financiering, op kot gaan, examens en vrijstellingen ...

Je krijgt er ook de kans om de boeken en cursussen van je toekomstige opleiding in te kijken, vaklokalen te bezoeken en een kijkje te nemen op die plaatsen die elk van onze campussen zo bijzonder maken, zoals de broodjesbar, het studentenrestaurant, de bibliotheek en de aula's. Je bent doorlopend welkom, maar het is het rustigst aan de stands aan het begin en aan het einde van de middag.

VIVES is er voor jou. We leren je graag kennen en vertellen jou en je ouders graag alles over de opleidingen die wij aanbieden.

Infoavond voor ouders

In het voorjaar organiseert VIVES op de campussen in Kortrijk en Brugge een informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Wat is het verschil tussen een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? Hoeveel moet ik studeren? Wat zijn mijn slaagkansen? En vooral: wat kost het? 

De infoavond voor ouders is geen opencampusdag. Je krijgt er geen informatie over de verschillende opleidingen van VIVES; daarvoor ontvangen we je graag op onze andere infomomenten. Wel vertellen we tijdens de infoavond wel alles over studeren in het hoger onderwijs en wat voor veranderingen dit voor ouders meebrengt.

We ontvangen je graag op onze campussen in Kortrijk of Brugge. Dit infomoment is bedoeld voor ouders, maar uiteraard zijn ook toekomstige studenten van harte welkom. De informatieavond voor ouders is gratis, maar inschrijven vooraf is verplicht.

Openlesdag

Werp een blik op jouw toekomst: breng een bezoek aan de openlesdag van VIVES. Ontdek hoe het voelt om een les mee te volgen in het hoger onderwijs en hoe het leven op campus eruit ziet. Uiteraard kun je op de openlesdagen alle informatie krijgen over de verschillende opleidingen die je aan VIVES kunt volgen, maar we willen je vooral laten kennismaken met het studentenleven: proef, ervaar en beleef, en ontdek waarom VIVES er voor jou is. Je toekomst is dichterbij dan ooit! De volgende openlesdag vindt plaats op woensdag 25 april 2018 (14-17u.) op alle VIVES-campussen.

Infodagen

Interesse om bij ons te komen studeren? Dan is er geen betere manier om je te informeren dan tijdens de infodagen. Die vinden plaats op elk van onze campussen (in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout). Tijdens de infodagen verwelkomen we jou en je ouders graag. We leiden je rond en op de stands van de verschillende opleidingen vind je docenten en studenten die je graag alle informatie geven over jouw opleiding. Uiteraard kun je op elke campus ook terecht voor studiebegeleiding, studiekeuze-info en informatie over financiering, op kot gaan, examens en vrijstellingen ... Wil je inschrijven? Dan kan dat op zo'n infodag meteen.

VIVES is er voor jou. We leren je graag kennen en vertellen jou en je ouders graag alles over de opleidingen die wij aanbieden.