Infomomenten

Van het secundair naar het hoger onderwijs is een grote stap. En er is geen betere manier om je toekomstige hogeschool beter te leren kennen dan de sfeer bij ons zelf op te komen snuiven.

We laten je graag onze hypermoderne gebouwen zien, toekomstige docenten vertellen je graag over alle verschillende mogelijkheden en onze studiebegeleiders helpen je graag op weg om de juiste studieroute te helpen bepalen. Op deze pagina bieden we je een overzicht van wanneer je zoal bij ons op bezoek kunt komen. We leren je graag kennen.

Studie-informatiedagen (SID-ins)

Elk jaar organiseren de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) en het Agentschap voor Onderwijscommunicatie in de vijf Vlaamse provincies studie-informatiedagen (SID-in). Laatstejaars secundair onderwijs maken er kennis met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Zo helpen we die leerlingen in hun studie- of beroepskeuze. Uiteraard is ook VIVES aanwezig op deze studie-informatiedagen.

Je vindt de stand van VIVES op de volgende SID-in-dagen:

Opencampusdag

Interesse om bij ons te komen studeren? Dan is er geen betere manier om je te informeren dan tijdens de opencampusdagen. Die vinden plaats op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 van 13u tot 17u op elk van onze campussen. Tijdens de opencampusdagen verwelkomen we jou en je ouders graag. We leiden je rond en op de stands van de verschillende opleidingen vind je docenten en studenten die je graag alle informatie geven over jouw opleiding. Uiteraard kun je op deze opendeurdagen op elke campus ook terecht voor studiebegeleiding, studiekeuze-info en informatie over financiering, op kot gaan, examens en vrijstellingen ...

VIVES is er voor jou. We leren je graag kennen en vertellen jou en je ouders graag alles over de opleidingen die wij aanbieden.

Infoavond voor ouders

In het voorjaar organiseert VIVES aan VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat een informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Wat is het verschil tussen een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? Hoeveel moet ik studeren? Wat zijn mijn slaagkansen? En vooral: wat kost het? 

We ontvangen je graag op onze campussen in Kortrijk of Brugge. Dit infomoment is bedoeld voor ouders, maar uiteraard zijn ook toekomstige studenten van harte welkom. De informatieavond voor ouders is gratis, maar aanmelden vooraf is verplicht.

Openlesdag

Werp een blik op jouw toekomst: breng een bezoek aan de openlesdag van VIVES en volg een les mee aan je toekomstige opleiding. Proef, ervaar en beleef waarom VIVES er voor jou is.

Infomomenten

VIVES organiseert nog twee infomomenten in juni en augustus. Vanaf de infodag in juni is het bovendien mogelijk om definitief in te schrijven: