Bibliotheek

Kennis is overal om ons heen. Online vind je natuurlijk fenomenaal veel informatie, maar wie een paper moet schrijven, opzoekwerk moet doen voor een opleidingsonderdeel of een eindwerk maakt, die ontdekt snel dat ook de bibliotheken van VIVES een schat aan informatie bevatten. De bibliotheekmedewerkers helpen je graag te vinden wat je zoekt, zowel op papier als online.

​Iedereen is welkom in onze bibliotheken. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis. Als externe bezoeker kan je voor €5 een lenerskaart kopen waarmee je gedurende 1 jaar materialen kan ontlenen. Met deze lenerskaart kan je ook scannen. Kopiëren kan ook mits je met je betaalkaart geld op je lenerskaart plaatst.

Studenten en personeelsleden van VIVES kunnen met hun studenten- of personeelskaart terecht in alle bibliotheken van de Associatie KU Leuven.

Zoeken in onze collecties

Via Limo kun je de catalogus van de VIVES-bibliotheken raadplegen.

Campusbibliotheken

Elke VIVES-bibliotheek heeft een specifieke collectie gericht op de opleidingen die op die campus worden aangeboden. Hieronder vind je informatie per campusbibliotheek:

In alle campusbibliotheken van de hogeschool geldt hetzelfde bibliotheekreglement.

Lenen, verlengen, reserveren

Meer info over lenen, verlengen, reserveren vind je op de Limo-pagina.

Toledo

Op Toledo kunnen studenten en personeel ook terecht in de community Bibliotheek. Omdat zoeken naar informatie niet altijd zo vanzelfsprekend is, hebben we in deze community heel wat informatie en demofilmpjes bijeengeplaatst. Heb je nog vragen? Lukt het niet zoals je zou willen ? Neem dan gerust contact met jouw campusbibliotheek en dan helpen we je graag verder.

Visie

De bibliotheken van hogeschool VIVES zijn aantrekkelijke kennis-, ontmoetings-, en leeromgevingen waar iedereen zich welkom voelt: studenten, docenten en onderzoekers van VIVES, mensen uit het werkveld en toekomstige studenten. De gebruiker wordt gestimuleerd om de collectie en dienstverlening van de bibliotheek ten volle te benutten, zowel in de bibliotheek als daarbuiten.

De bibliotheken bieden een fysieke én digitale collectie aan die zowel gevarieerd als actueel is en die maximaal op het onderwijs en onderzoek inspeelt. De gebruiker vindt er vlot en snel de informatie die hij/zij nodig heeft voor o.a. studie, opdrachten en stagevoorbereiding

De bibliotheken dragen essentieel bij tot de kwaliteit van het onderwijs. Doordat de bibliotheekmedewerkers intensief met de docenten en onderzoekers samenwerken, raken de bibliotheken maximaal in de opleidingen geïntegreerd. De bibliotheken helpen mee om studenten te vormen tot kritische, leergierige professionals.

Meer over onze visie en doelstellingen kun je lezen in ons user charter.