Wat moet je doen wanneer je denkt om een eigen bedrijf op te starten? Het is voor iemand met een leuk businessidee vaak lastig is om een goed beeld te krijgen van wat er precies moet gebeuren en in welke volgorde. Je wilt immers de kans zo groot mogelijk maken dat de vinding of het idee een groot succes wordt en dat er serieus geld mee kan worden verdiend. En daarbij is het niet onbelangrijk dat vooral jij de persoon bent die er serieus geld mee gaat verdienen. 

'VIVES Onderneemt' helpt ondernemers in spé bij het opstarten van hun eigen bedrijfje. Met onze hulp kun je je plannen vorm geven en de doelgericht de eerste stappen zetten. Wanneer je denkt een goed idee of een briljante uitvinding te hebben zul je misschien wel een patent moeten aanvragen om je uitvinding te beschermen. En hoe kun je subsidie aanvragen voor je uitvinding om je idee verder te ontwikkelen? Hoe regel je de financiering van je bedrijf en startkapitaal? En hoe begin je nu een start-up? En wat wordt de bedrijfsfvorm? Hoe kan je studeren combineren met zelfstandig zijn? En wat met het groeipakket en de sociale zekerheid?

Business coaches

Je kunt als VIVES-studentbij de interne Business Coaches terecht met vragen over ondernemen, starten met een eigen zaak, pitchen, businessplannen schrijven, bureelruimte, enz. De coaches gaan met je in gesprek en zoeken oplossingen om je zaak sneller of beter van start te laten gaan.

'VIVES Onderneemt' ondersteunt toekomstige ondernemers met:

  • het VIVES-statuut student-ondernemer waarmee je net als een topsporter extra faciliteiten kan genieten;
  • Het officieel statuut student/zelfstandige aanvragen;
  • coaching op maat (businessplan, pitchen, marketing, juridische vorm, teamsamenstelling, talentontwikkeling,...);
  • netwerk van bedrijven, organisaties en expertisecentra.

Netwerken

Als student kan je ook terecht bij de locale ecosystemen [email protected] (Kortrijk) en Turbo (Brugge). Neem contact op en laat je inspireren en begeleiden.

Contact

Een adres! [email protected]