Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Onthaaldag(en)

Cursus- en boekenverkoop

Tijdens de onthaaldag(en) brengen we een bezoek aan de cursusdienst. Op dat moment kan je je cursussen aankopen. Breng je studentenkaart dus zeker mee. Zo kunnen alle aankopen en bestellingen vlot en efficiënt verwerkt worden. Hou er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen Visa, MasterCard of cash). Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken. Handboeken koop je aan bij een boekhandel naar keuze.

Studiekosten

Welke cursussen en handboeken je al dan niet moet aankopen, hangt af van je individueel studieprogramma. Een vaste kost van € 26,9 is alvast het softwarepakket van Signpost - Academic Software.

  • Boeken 88 euro
  • Kopieën 38 euro
  • Excursie 245 euro
  • Schoolbezoeken 25 euro

Studie- en trajectbegeleiders

Bleek uit je EVK-dossier dat je recht hebt op vrijstellingen? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Heb je vragen over de haalbaarheid van de combinatie werk, gezin, opleiding en weet je niet hoeveel studiepunten je best in je programma opneemt? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpt je graag verder!