Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Starttoets

Wil je je graag inschrijven voor de lerarenopleiding voor academiejaar 2023-2024?
Dan ben je verplicht een starttoets voor het vak Nederlands af te leggen.
Zo krijgen we een beter zicht op jouw startniveau.

  • Je schrijft je in voor de starttoets Nederlands.
  • Je legt de test af op een datum naar keuze in één van de campussen van de Vlaamse hogescholen (de data zullen later bekend gemaakt worden).
  • Niet geslaagd? Geen nood! Als je het streefcijfer voor Nederlands niet behaalt, kan je toch starten. In dit geval volg je een online remediëringstraject tijdens het eerste jaar.

Meer informatie: Starttoets lerarenopleiding | De Vlaamse Hogescholenraad

Heb je vragen over de resultaten van de instaptoets of twijfel je aan de haalbaarheid van de opleiding? Neem dan contact op met onze studiebegeleider, Evelien Geurts ([email protected]).

Startweek academiejaar

WOENSDAG 13 SEPTEMBER 2023

Officiële opening van het academiejaar. Dit is een vrije dag voor studenten.

DONDERDAG 14 SEPTEMBER 2023

Je wordt om 9u op de campus verwacht voor een onthaaldag met jouw medestudenten en docenten. Een lunch wordt voorzien en hoef je dus niet mee te brengen. We sluiten de dag rond 17u af.

Zorg dat je een comfortabele outfit en makkelijke schoenen draagt. Studenten Lichamelijke Opvoeding (LO) hebben sportkledij en indoor sportschoenen nodig.

VRIJDAG 15 SEPTEMBER 2023

Je wordt om 9u op de campus verwacht voor algemene informatie, logopedische screening en cursus- en boekenverkoop [1]. Het einde wordt voorzien rond 17u. Een concrete uurregeling krijg je op donderdag 14 september

Ontmoetingsdagen

Elke eerstejaars voor jaar 2023-2024 is van harte welkom voor een heerlijke driedaagse vol activiteiten, plezier en nieuwe vriendschappen. Dat alles dicht bij 't bos, meer bepaald in Zedelgem. De perfecte manier om de vakantie af te sluiten en het schooljaar af te trappen! Inschrijven kost je 65 € all-in (behalve wat extra geld voor drankjes 's avonds) en kan via deze link.

Studiekosten

Afhankelijk van de gekozen onderwijsvakken, varieert de studiekost voor de cursussen, handboeken, excursies, verbruiksmaterialen... Wil je graag een richtprijs voor jouw onderwijsvakken, contacteer hiervoor [email protected] of check het overzicht per vak.

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!