Welkom bij bachelor Human Resources Management

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Introductiemoment

Introductiedag donderdag 14 september 2023 om 9u (volledige dag) - lokaal S204.
Op het introductiemoment krijg je algemene informatie die je nodig hebt om goed van start te gaan. Volgende zaken zullen op de agenda staan:

  • algemene inleiding
  • informatie m.b.t. klasgroepen en sova-groepen
  • jaarprogramma
  • het uurrooster
  • toledo ultra
  • studiebegeleiding

Je zult er verder ook kennis maken met je toekomstige docenten, en die kijken er alvast naar uit!

Belangrijke informatie op een rij

Goed begonnen, is half... geslaagd!
Hieronder sommen we nog enkele belangrijke zaken op die belangrijk zijn voor jouw opstart.

Cursus- en boekenverkoop

Cursussen kunnen aangekocht worden in de cursusdienst in het gebouw HWB (handelswetenschappen en bedrijfskunde; Hantal 3) op de campus in Kortrijk.
Een lijst van cursussen en handboeken krijg je op het introductiemoment. Is de introductiedag voorbij, dan kan je daarna terecht op onze nieuwe webshop https://web.vives.be/cursusshop/
Bestelde cursussen kan je gratis afhalen op de campus of laten opsturen mits betaling van 4,5 euro verzendingskosten. 

Handboeken kunnen tijdens de introductiedag aangekocht worden in de campusshop van Standaard Boekhandel (Doorniksesteenweg 151) naast de campus in Kortrijk. Of nadien vanaf 20 september online via https://www.standaardstudentshop.be.

Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kan betalen (geen VISA, Mastercard of cash). 
Zorg zeker dat je je studentenkaart en een doos of een tas bij de hand hebt om je boeken en cursussen aan te kopen.
Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

 

Studiekosten 

Naast de studiegelden zijn de voornaamste bijkomende kosten die voor cursussen en boeken. In het tweede en het derde jaar komen er ook nog de vervoersonkosten van en naar stage bij.
In het derde jaar ook de kosten verbonden aan de bachelorproef (vervoer van en naar de organisatie, materiaal, drukkosten) en een buitenlandse uitwisseling. Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de reële kosten van 2022-2023 dus indicatief voor 2023-2024. We hebben ons hiervoor gebaseerd op een andere opleiding, gezien jouw bacheloropleiding nieuw van start gegaan is. 

Omtrent digitale tools

Voorafgaand willen we ook benadrukken dat wij er alles aan doen om te verhinderen dat financiële redenen het aanvatten van de opleiding of het deelnemen aan activiteiten mag beïnvloeden. Ingeval van financiële bekommernissen is het aangewezen onze studentenvoorzieningen te contacteren. Zij kennen tal van ondersteuningsmogelijkheden.
Interessante links rond studiekosten:

Wie een gespreide betaling wil van het studiegeld kan dit kenbaar maken bij de dienst studentenzaken. Wie spreiding wil van betaling binnen het studiegebied (cfr. onderstaande kosten) kan de ombudsdienst contacteren of dit rechtstreeks bespreken met de financieel verantwoordelijke [email protected].

1e fase 2e fase 3e fase

boeken: €200
cursussen: €155
kopiekosten: €10
Academic Software: €27

boeken: €80
cursussen: €155
kopiekosten: €10
Academic Software: €27
boeken: €30
cursussen: €90
kopiekosten: €10
studiereis: variabel

 

Studie- en trajectbegeleiders 

Het aanspreekpunt voor je Individueel Studie Programma (ISP) binnen je opleiding is: ha[email protected]. Zij is de trajectbegeleider van de opleiding.

 

ICT

Tijdens je definitieve inschrijving ontving je het nodige om je studentenaccount te activeren. Eens je dit gedaan hebt, kan je inloggen op de verschillende platformen die hieronder uitgelegd worden via verschillende links.

Voor startende studenten is er een ICT-introductiesessie om jullie wegwijs te maken in het IT aanbod. Je dient je hiervoor in te schrijven via volgende link: Introductie tot de VIVES-ICT-systemen | Hogeschool VIVES
Kan je op dat moment niet aanwezig zijn? Je vindt op dezelfde pagina de online webinar terug. 

Toledo is de elektronische leer- en toetsomgeving aan de Associatie KU Leuven en dus ook Vives. Je vindt er een overzicht van alle opleidingsonderdelen waar je voor bent ingeschreven en bijhorende cursussen. Je kan er ook de laatste mededelingen raadplegen die bij je opleiding horen alsook via Blackboard Collaborate deelnemen aan online meetings. 

Webmail studenten gebruik je wanneer je wil mailen met ons en wij gebruiken dit adres om te mailen met jou. Van zodra je account geactiveerd is en je webmail werkt, gebruik je enkel dit mailadres nog om te mailen met docenten en personeel. Wij gebruiken ook enkel dit mailadres om te mailen met jou. Het is dus van belang dat je dit doorheen je opleiding zeer regelmatig bekijkt.

Wil je nog meer informatie, dan kan je terecht op het Startpunt voor student.

Heb je verdere vragen, lukt het je niet om toegang te krijgen tot bovenstaande platformen of is de informatie je niet duidelijk, aarzel dan niet om te mailen naar [email protected]

Hanne Maes