Proficiat! Door je in te schrijven voor deze opleiding, kies je voor een onderdompeling in de heel boeiende en gevarieerde wereld van duurzaamheid en internationale solidariteit.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag.

Lessen eerste semester

De lessen van de opleiding vinden telkens plaats op donderdag en vrijdag van 9u tot 16u. Aanwezigheid op de lesdagen is verplicht, omdat je anders cruciale informatie mist.

Daarnaast zal je wekelijks gemiddeld nog twee à drie dagen nodig hebben om te werken aan groepsopdrachten, individuele opdrachten, stagevoorbereiding, voorbereiding van enkele lesdagen … 

Af en toe is er een activiteit na 16u. De eerste activiteit vindt plaats op donderdag 28 september van 18u30 tot 20u30 in Harelbeke. We nemen deel aan het Mondiaal Café.

Startdag

De eerste lesdag vindt plaats op donderdag 21 september 2023 in Howest campus Kortrijk Weide – gebouw A (Sint-Martens-Latemlaan 2B) lokaal A0.104.

Op het programma staat:

8u45

Onthaal

9u-12u

Inleiding in de SDGs (Peter Wollaert, Verenigde Naties - Cifal)

12u-13u

Middagpauze - Je kan eten in het studentenrestaurant of zelf iets voorzien.

13u-16u

Introductie op de opleiding (Kurt Debaere & Inge Vanderstraeten, opleidingscoördinatoren)

Leslocatie

De startdag en lesdagen vinden - op enkele uitzonderingen na - plaats in Howest campus Kortrijk Weide – gebouw A (Sint-Martens-Latemlaan 2B) lokaal A.014.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal van de opleiding bestaat uit PowerPoints en andere documenten die we verspreiden via het digitaal leerplatform.

Stage tweede semester

Op de startdag krijg je alle informatie over de stagevoorbereiding en stage.

Informatiebrochure

Als je dat nog niet deed, bekijk dan zeker de infobrochure over de opleiding. Die brochure staat kan je opvragen bij de opleidingscoördinatoren.

Opleidingscoördinatoren

Heb je nog vragen, dan kan je terecht bij een van de opleidingscoördinatoren.

Veel succes het komende jaar!