Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Startmoment voor nieuwe studenten

Je staat er niet alleen voor! Om je welkom te heten en je vertrouwd te maken met het reilen en zeilen binnen de opleiding organiseren we op 23/01 van 9u-12u (lokaal 116 S-gebouw) een startmoment op de campus (indien toegelaten ikv covid-maatregelen). Tijdens dit startmoment overlopen we het curriculum, staan we stil bij de organisatie van de opleidingen, brengen we praktische zaken in orde en staan we stil bij jullie vragen.

Cursus- en boekenverkoop

Nieuwe student:

Cursussen kunnen tijdens de introductiedag aangekocht worden in het gebouw H (handelswetenschappen en bedrijfskunde, HWB) op de campus in Kortrijk.  

De cursuslijsten vind je terug in het verkooppunt. 

Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening en breng een tas of box mee om de aangekochte cursussen en/of handboeken in te stoppen. Vergeet ook zeker je studentenkaart niet.  

Is de introductiedag voorbij, dan kan je na 20 september terecht op onze nieuwe webshop https://web.vives.be/cursusshop/. Bestelde cursussen kan je gratis afhalen op de campus of laten opsturen mits betaling van 4,5 euro verzendingskosten. 

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van 1ste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een 2de verkoop bij aanvang van het 2de semester. 

 

Handboeken kunnen tijdens de introductiedag aangekocht worden in de campusshop van Standaard Boekhandel (Doorniksesteenweg 151) naast de campus in Kortrijk.  

De boekenlijsten vind je terug in het verkooppunt. 

Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening en breng een tas of box mee om de aangekochte cursussen en/of handboeken in te stoppen. 

Is de introductiedag voorbij, dan kan je vanaf 20 september terecht op de webshop van Standaard Boekhandel https://www.standaardstudentshop.be. Bestelde handboeken kan je gratis afhalen in de campusshop (Doorniksesteenweg 151).  

 

De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehands boeken.  

 

Studenten die doorstromen naar een volgend academiejaar:

Cursussen kunnen aangekocht worden via de nieuwe webshop https://web.vives.be/cursusshop/

Handboeken kunnen online aangekocht worden via de studentshop van de Standaard Boekhandel via volgende link: https://www.standaardstudentshop.be.

 

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van 1ste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een 2de verkoop bij aanvang van het 2de semester.

 

Studiekosten

Naast de studiegelden zijn de voornaamste bijkomende kosten de kosten voor cursussen, boeken, kopiekosten, kost buspas, vervoersonkosten van en naar organisaties in het kader van werkplekleren en praktijkbezoeken, workshops en projecten. Onderstaande tabel is een raming, gebaseerd op de kosten van het academiejaar 22-23 (uitgezonderd studiereis). Dit kan mogelijks afwijken. Voorafgaand willen we benadrukken dat wij er alles aan doen om te verhinderen dat financiële redenen het aanvatten van de opleiding of het deelnemen aan activiteiten mag beïnvloeden. Ingeval van financiële bekommernissen is het aangewezen onze studentenvoorzieningen te contacteren. Zij kennen tal van ondersteuningsmogelijkheden.

Wie een gespreide betaling wil van het studiegeld kan dit kenbaar maken bij de dienst studentenzaken. Wie spreiding wil van betaling binnen het studiegebied (cfr. onderstaande kosten) kan de ombudsdienst contacteren of dit rechtstreeks bespreken met de financieel verantwoordelijke [email protected].

Aard kosten

1ste 60 STP

2de 60 STP

Boeken

€ 120

€ 120

Cursussen

€ 120

€65

Kopiekosten

€10

€10

Werkveldbezoeken

€50

€50

Studiereis

€150

 

Signpost pakket

€ 26,90

€ 26,90

Kostprijs buspas

€ 10

€ 10

Meer informatie over de financiëring rond de studiepunten is terug te vinden op https://www.vives.be/nl/student/financiering?log=1593443421

Op onze VIVES-website kan je handige info vinden:

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Het aanspreekpunt voor je Individueel Studie Programma (ISP) binnen je opleiding is [email protected] of [email protected]

Het aanspreekpunt voor vragen inzake studiefaciliteiten, topsportstatuut, functiebeperkingen en soortgelijke zaken is [email protected].

Maak kennis op onze ontmoetingsdagen

Onze ontmoetingsdagen op 11, 12 en 13 september zijn een ijsbreker van formaat en perfect om met zelfvertrouwen aan het eerste jaar hoger onderwijs te beginnen! We gaan teambuilden, zeeraften, spelletjes spelen, chillen, barmomenten hebben, feestje doen, BBQ'en...

Voor slechts 75 euro krijg je 2 overnachtingen, maaltijden en alle georganiseerde activiteiten erbij!

Deze driedaagse belooft niet alleen avontuur en plezier, maar ook de kans om langdurige vriendschappen te smeden. Mis deze kans niet om je medestudenten te leren kennen op een manier die verder gaat dan het klaslokaal. We kijken er naar uit om samen met jullie een geweldige start te maken van jullie hoger onderwijs avontuur!

Inschrijven doe je via de kalender op stuvoloods.be