Start je studie aan VIVES: verkort traject educatieve bachelor secundair onderwijs éénjarig traject Edu (Kortrijk)

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

VIVES Kortrijk

Introductiedagen 14, 15 en 17 september 2020

 

Administratieve voorbereidingen ... 

 • Schrijf je in tegen woensdag 9 september 2020 voor de introductiedagen via volgende link.

 • Breng je studentenkaart met je VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee.

Locatie

We verwachten je op 14 september 2020 in het nieuw onderwijsgebouw op de campus in Kortrijk, hoek Etienne Sabbelaan, Sint-Denijseweg 8500 Kortrijk. Het lokaal wordt nog meegedeeld. We ontvangen jou graag vanaf 9.15 u.

Programma

Maandag 14 september 2020

 • 9.30 u. - 12.30 u. Enkel voor wie nieuw is in VIVES: Korte kennismaking met elkaar
  Algemene kennismaking met VIVES (Toledo, KU Loket, VIVES-mail, Servicedesk, Academic Software, STUVO, rondleiding campus…)

 • 13.30 u. - 16.00 u. Voor alle studenten éénjarig dagtraject: algemene kennismakingsactiviteit, OPO-beurs: specifieke informatie over curriculum, jaarkalender/lessenrooster

Dinsdag 15 september 2020

 • 9.00 u-12.00 u.: introductiesessie: onderwijslandschap/mijn onderwijsbevoegdheid + meebrengen laptop (indien mogelijk)

 • 13.30 u. -15.00 u.: info over vakdidactiek/keuzevakken/ISP/aanvragen vrijstellingen

 • 15.15 u. -16.15 u. : stage lopen + stage-aanvragen

 • 18.30 u. - 21.50 u. (eventueel in Torhout): specifieke info vakdidactieken OAR Torhout
  (kennismaking met de vakdocenten) - voor een uitnodiging (aangezien je niet het volledige programma moet volgen) kan je contact opnemen met [email protected] 

Woensdag 16 september 2020

 •  lesvrije dag (opening academiejaar)

Donderdag 17 september 2020

 • 9.00 u. -11.00 u. Niet voor de studenten van de educatieve graduaatsopleiding (VDAB-traject)
  Introductiesessie: inhoud en opzet van de inleefstage

Maandag 21 september 2020

 • (variabel) Opstart vakdidactiek / keuzevak (tijdstip of moment afhankelijk van keuze) - neem vooraf contact op met de vakdidacticus.

Wil je alles nog eens rustig nalezen, dan vind je dit terug in bijgevoegd document.

Cursus- en boekenverkoop

Cursussen kunnen aangekocht worden in de cursusdienst in het gebouw HWB (handelswetenschappen en bedrijfskunde) op de campus. Dit elke dag van 8u tot 17u en op vrijdag tot 16u. 

Handboeken kunnen online aangekocht worden via de studentshop van de Standaard Boekhandel via volgende link: www.standaardstudentshop.be

De boeken- en cursuslijsten vind je terug in het verkooppunt. Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening. Zorg zeker dat je je studentenkaart en een doos of een tas bij de hand hebt om je boeken en cursussen aan te kopen. Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van 1ste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een 2de verkoop bij aanvang van het 2de semester.

Voor EHBO (enkel indien ingeschreven voor Leren in maatschappelijk betrokken onderwijs) koop je het boek Rode Kruis-Vlaanderen (2018). Eerste hulp voor leerkrachten. Mechelen: Rode Kruis-Vlaanderen. [boek via Standaard Boekhandel]. Standaard Boekhandel, Doorniksesteenweg 151 te 8500 Kortrijk. 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Studie- en trajectbegeleiders onderwijs