Start je studie aan VIVES: verkort traject educatieve bachelor secundair onderwijs Edu (Kortrijk)

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

VIVES Kortrijk

Introductiesessies 

Dinsdagavond 15 september of zaterdagvoormiddag 19 september 2020

Enkele administratieve voorbereidingen...

  • Schrijf je in voor de introductiesessie op dinsdagavond 15 september 2020 van 18.30 u. tot 21.30 u. of zaterdag 19 september 2020 om 9.00 u. tot 12.00 u. op campus Kortrijk, Doorniksesteenweg 145.  Je krijgt er nuttige informatie om het nieuwe academiejaar succesvol te starten. De sessies gaan door in het Onderwijsgebouw (ingang via Etienne Sabbelaan). Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, verwittig dan [email protected] 

  • Breng je studentenkaart met VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee en eventueel een laptop. Neem ook al eens een kijkje op de VIVES website. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar. Bekijk eventueel vooraf de [video]-handleidingen van Toledo, KULoket. Meer info krijg je dan tijdens de introductiesessie.

  • Denk na over de opleidingsonderdelen (vakken) die je wenst op te nemen.  Tijdens het infomoment, via mail of via de site ontving je de lessenroosters (onder 'hoe organiseert VIVES deze opleiding?') van de verkorte educatieve bachelor voor het flex of LIO-traject. Op dit lessenrooster kan je je trajectkeuze voor 20-21 op papier ingeven.  Zo kan je Individueel Studieprogramma [ISP] tijdens de introductiesessie vlot ingegeven worden in KU Loket. 

Cursus- en boekenverkoop

  • Cursussen kunnen aangekocht worden in de cursusdienst in het gebouw HWB (handelswetenschappen en bedrijfskunde) op de campus. Dit elke dag van 8u tot 17u en op vrijdag tot 16u. 

    We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van 1ste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een 2de verkoop bij aanvang van het 2de semester.

  • Breng de lijsten hieronder, samen met je studentenkaart, mee naar de cursussenverkoop. Zo kunnen alle aankopen en bestellingen vlot en efficiënt verwerkt worden. Hou er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen Visa, MasterCard of cash). Zorg voor voldoende saldo op je rekening. Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

  • Voor EHBO (enkel indien ingeschreven voor Leren in maatschappelijk betrokken onderwijs) koop je het boek Rode Kruis-Vlaanderen (2018). Eerste hulp voor leerkrachten. Mechelen: Rode Kruis-Vlaanderen. [boek via Standaard Boekhandel]. Standaard Boekhandel, Doorniksesteenweg 151 te 8500 Kortrijk. 

 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Studie- en trajectbegeleiders onderwijs