Start je studie aan VIVES: graduaat Internet of Things (Kortrijk)

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

VIVES Kortrijk

Summer Schools

De opleiding organiseert van 7 t.e.m. 11 september enkele Summer Schools. Deze zijn niet verplicht, maar worden georganiseerd voor kandidaat-studenten die zich optimaal wensen voor te bereiden op het eerste jaar.

Introductiedagen

Wij verwachten jou op dinsdag 15 september om 13:30 uur in het I-gebouw (Industriële wetenschappen en technologie) voor de start van het academiejaar:

  • je krijgt een algemene voorstelling en rondleiding.
  • je maakt kennis met het opleidingshoofd, enkele docenten en hun vakken, ...
  • we geven je een praktische inleiding in het computergebruik binnen Vives en binnen de opleiding: het elektronisch communicatieplatform Toledo, je laptop, je e-mailadres ... ;
  • bovendien leer je ook je studiegenoten kennen en word je ingedeeld in labogroepen. 
    Studenten die samen willen carpoolen, kunnen dit vooraf laten weten aan het opleidings­hoofd ([email protected]) die daar, in de mate van het mogelijke, rekening mee zal houden bij het toekennen van klasgroepen.
  • het is daarom absoluut noodzakelijk dat je op deze introductiedag aanwezig bent.

Cursus- en boekenverkoop

Cursussen kunnen aangekocht worden in de cursusdienst in het gebouw HWB (handelswetenschappen en bedrijfskunde) op de campus. Dit elke dag van 8u tot 17u en op vrijdag tot 16u. 

Handboeken kunnen online aangekocht worden via de studentshop van de Standaard Boekhandel via volgende link: www.standaardstudentshop.be

De boeken- en cursuslijsten vind je terug in het verkooppunt. Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening. Zorg zeker dat je je studentenkaart en een doos of een tas bij de hand hebt om je boeken en cursussen aan te kopen. Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van 1ste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een 2de verkoop bij aanvang van het 2de semester.

Laptop en Software

In deze opleiding moet je verplicht over een laptop beschikken. Via deze link vind je de minimumvereisten van je laptop. Heb je een laptop die nét niet voldoet aan deze vereisten, dan hoef je wellicht niet onmiddellijk een nieuwe te kopen. Je bent vrij de laptop aan te kopen waar je wil. Er zijn twee leveranciers die bijzondere korting bieden aan de studenten van Vives. Die vind je op dezelfde pagina terug.

Installatie software

Voor een vlot verloop van je eerste lesweek is het aangewezen dat je Visual Studio 2019 reeds installeert op je laptop. De te volgen procedure kan je hier terugvinden.

Indeling in klasgroepen

Studenten die samen willen carpoolen, kunnen dit vooraf laten weten aan het opleidings­hoofd die daar, in de mate van het mogelijke, rekening mee zal houden bij het toekennen van klasgroepen.
Opleidingshoofd graduaat Internet of Things: [email protected]

De opdeling in klasgroepen zal gebeuren in de week van maandag 14 september.

Raadplegen lessenrooster

Je kan zelf je lessenrooster raadplegen via deze link.

- Kies locatie: Kortrijk
- Kies 'Studiegebied Industriële Wetenschappen en technologie'
- Kies 'Graduaat' en klik op de link van jouw opleiding
- Klik op de link van de opleiding net onder 'Kies je programma'
- Eventueel een of meerdere fases uitvinken (een fase = een academiejaar)
- Klikken op 'Uurrooster' (naast 'fases')
- Klikken op je klasgroep (Je klasgroep wordt bekend gemaakt op de introductiedag dinsdag 15 september)

Eens je ingeschreven bent en een VIVES-account hebt, kan je via de online leeromgeving Toledo heel snel je lessen zien. Het is belangrijk dat je dit uurrooster kunt raadplegen zodat je weet wanneer jouw lessen doorgaan.

Locker

Naast je handboeken en cursussen heb je soms ook werkmateriaal, een overall of veiligheidsschoenen nodig. Als je met het openbaar vervoer komt, is dit niet evident om telkens al dat gerief mee te sleuren. Daarom voorziet ons studiegebied lockers. Een locker kan je tijdens de onthaalweek aanvragen in de hal van het I-gebouw (hoofdgebouw IWT) of in het A-gebouw (Autotechnologie), afhankelijk van waar jouw lessen vooral doorgaan.

Dit heb je nodig om een locker aan te vragen:

  • je studentenkaart
  • je bankkaart (€20 waarborg)

Na de introductieweek kan je nog een locker aanvragen bij de onthalen van gebouw I of gebouw A, maar het kan zijn dat alle lockers reeds ingenomen zijn.

Dezelfde locker kan je gebruiken gedurende je volledige studieperiode.

Studiekosten

1e fase

Cursussen en handboeken: 100 euro 
Signpost software pakket: 20 euro
Bedrijfs- en studiebezoeken: 100 euro
Gereedschap en materiaal: 200 euro
Schatting verbruiksmateriaal labo: min. 50 - max. 100 euro
(zal op de rekening omschreven worden)
TOTAAL: 495 euro  
(excl. laptop) 
Totaal met laptop: 1295 euro 

2e fase

Cursussen en handboeken: 100 euro 
Signpost software pakket: 20 euro
Schatting verbruiksmateriaal labo: min. 50 - max. 100 euro
(zal op de rekening omschreven worden)
TOTAAL: 195 euro  

*Deze prijzen zijn gebaseerd op vorig academiejaar en zijn dus onder voorbehoud. Kleine wijzigingen begin september zijn mogelijk. 

Aan te kopen gereedschap en materiaal

Om sommige vaardigheden in te oefenen zal je tijdens de les behoefte hebben aan gereedschap en/of materiaal.
Probeer het materiaal in deze lijst tegen de eerste lesdag te voorzien.
De lectoren zullen wel aangeven wanneer je welk gereedschap en/of materiaal hoeft mee te brengen naar de lessen.

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Studie- en trajectbegeleiders industriële wetenschappen en technologie