Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Cursus- en boekenverkoop

De cursusverkoop van het 2de semester start vanaf vrijdag 20 januari om 9u en verloopt volledig online via de cursusshop (https://web.vives.be/cursusshop). Het is mogelijk om de bestelde cursussen gratis op te halen in de cursusdienst of om het pakket thuis te laten leveren (mits betaling van 4,50 EUR verzendingskosten).

Handboeken worden rechtstreeks verkocht via Standaard Boekhandel. Je kan deze bestellen via www.standaardstudentshop.be. De e-shop van Standaard Boekhandel gaat ook open vanaf 20 januari. In samenspraak met VIVES zal Standaard Boekhandel de verzendingskosten eveneens beperken tot 4,50 EUR per bestelling. Een andere optie is dat je ervoor kiest je boeken gratis af te halen in de campusshop van Standaard Boekhandel (Doorniksesteenweg 151).

Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

 

Studiekosten

Deze studiekosten per fase (elke fase komt overeen met één van de 2 verschillende jaren) omvatten boeken- en cursuskosten, verbruikskosten, kosten voor studiebezoeken en andere kosten in functie van de opleiding.

  • 1e fase: 370 euro (de kostprijs voor de boeken en cursussen bedraagt 270 euro waarvan een deel in het 1ste semester en een deel in het 2e semester wordt aangekocht)
  • 2e fase: 157 euro

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!