Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Cursus- en boekenverkoop

Cursussen en boeken worden online aangekocht. Een raming van de kostprijs voor de handboeken en cursussen van het volledige academiejaar vind je hieronder.

Vanaf 31 januari kan je terecht op de webshop https://web.vives.be/cursusshop/ om je cursussen aan te kopen. Bestelde cursussen kan je gratis afhalen op de campus of laten opsturen mits betaling van 4,5 euro verzendingskosten.

Voor je handboeken kan je terecht op de webshop van Standaard Boekhandel https://www.standaardstudentshop.be. Bestelde handboeken kan je gratis afhalen in de campusshop (Doorniksesteenweg 151) of laten opsturen mits betaling van 4,5 euro verzendingskosten. 

De cursus- en handboekenlijsten zijn online terug te vinden. Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

Studiekosten

Deze studiekosten per fase (elke fase komt overeen met één van de 3 verschillende jaren) omvatten boeken- en cursuskosten, verbruikskosten, kosten voor studiebezoeken en andere kosten in functie van de opleiding.

  • 1e fase: 616 euro
  • 2e fase: 246 euro
  • 3e fase: 312 euro

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!