Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen

Om meteen goed je weg te vinden, starten we op donderdag 15 september 2022 van 08.30u tot 14u00 met een introductiemoment. Je maakt kennis met het reilen en zeilen in ons studiegebied én je ontmoet jouw ‘tochtgenoten’. Die dag verneem je ook de indeling van de lesgroepen (en tot welke groep je behoort). Daarnaast verneem je heel wat praktische informatie om goed van start te gaan, krijg je het uurrooster, kan je boeken en cursussen aankopen, enz. Kortom niet te missen!

Breng zeker ook je laptop mee!

Eerste lesdag

De lessen van het academiejaar gaan van start op maandag 19 september 2022. Check vanaf begin september online je lessenrooster om te zien waar en wanneer je les hebt. Tijdens de introductiedag krijg je hier ook meer informatie over.

Cursus- en boekenverkoop

De informatie over de boeken en cursussen voor deze opleiding vind je hieronder. Lees eerst aandachtig de instructies over de aankoop van studiemateriaal:

AANKOOP STUDIEMATERIAAL 1STE SEMESTER 2022-2023: BELANGRIJKE INSTRUCTIES.

Voor de eerstejaarsstudenten zal de boeken- en cursussenverkoop op de campus georganiseerd worden. Het is de bedoeling dat je deze boeken- en cursuslijsten thuis afdrukt en erop aanduidt welke boeken en cursussen je wil aankopen via de hogeschool. Breng deze ingevulde lijsten, samen met je studentenkaart, mee naar de verkoop, zo kunnen alle aankopen en bestellingen vlot en efficiënt verwerkt worden. Via de lijsten kan je meteen uitrekenen hoeveel je aankopen zullen kosten en lees ook zeker de instructies die bij de boeken- en syllabilijsten horen. Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening en breng een tas of box mee om de aangekochte boeken en cursussen in te stoppen. De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehands boeken.

Download je boekenlijst

Studiekosten

https://www.vives.be/nl/studeren/tools/signpost-academic-software

1e fase: 511 euro

2e fase: 186 euro

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!