Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen - do 14/09

Wij verwachten jou op donderdag 14 september 2023 om 08.30 uur voor de start van het academiejaar. (Niet voor studenten van de brugopleiding).

Hoe geraak ik op de campus en waar kan ik parkeren? Deze informatie vind je hier.

  • Je krijgt een algemene voorstelling en maakt kennis met enkele docenten;
  • we overlopen een aantal afspraken en maken je wegwijs op de campus; 
  • we geven je een kijkje op hoe je eerste jaar er zal uitzien;
  • we plannen ook een infosessie rond het computergebruik binnen VIVES: het elektronisch leerplatform, Toledo, je emailadres, het online uurrooster, KuLoket, het startpunt voor studenten, Office 365,...

Vanaf 13u45 starten de eerste lessen. 

Je kan een eigen lunch meenemen, maar ook ons studentenrestaurant is open vanaf donderdag 14 september.

 

Cursus- en boekenverkoop - do 14/09

Cursussen en handboeken kunnen op vrijdag 15 september aangekocht worden in de cursusdienst van de campus. 

  • De boeken- en cursuslijsten vind je terug in het verkooppunt.
  • Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening.
  • Zorg zeker dat je je studentenkaart en een doos of een tas bij de hand hebt om je boeken en cursussen mee te nemen.
  • Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van eerste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een tweede verkoop bij aanvang van het tweede semester.

Studenten die later inschrijven kunnen hun cursusmateriaal online aankopen:

Studiekosten

Kosten cursussen en handboeken - gemiddeld 250,00 tot 540,00 per academiejaar. De totale kostprijs varieert naargelang de opleidingsfase.

Kosten van extra gebruiksgoederen (verbruikskosten simulatie onderwijs, gebruik medische databank,…): 30 euro per academiejaar

Academic software: 26,90 euro (meer info via deze link)

De bedragen van de extra gebruiksgoederen worden gedurende het academiejaar gefactureerd.
 

Ontmoetingsdagen 

Start je aan je eerste jaar tijdens academiejaar 2023-2024? Dan ben je harte welkom op de ontmoetingsdagen van Stuvo op 5, 6 en 7 september. Drie dagen lang smeed je nieuwe vriendschappen met andere eerstejaars tijdens activiteiten dicht bij het bos in Zedelgem. De perfecte manier om de vakantie af te sluiten en het schooljaar af te trappen! Deelname kost € 65 all-in (plus wat extra geld voor drankjes ’s avonds).

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!