Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen - 20/09/2024

Wij verwachten jou op vrijdag 20 september 2024 voor de start van het academiejaar. Het concrete tijdstip vermelden we later op deze pagina.

Hoe geraak ik op de campus en waar kan ik parkeren? Deze informatie vind je hier.

  • Je krijgt een algemene voorstelling en maakt kennis met enkele docenten;
  • we overlopen een aantal afspraken en maken je wegwijs op de campus; 
  • we geven je een kijkje op hoe je eerste jaar er zal uitzien;
  • we plannen ook een infosessie rond het computergebruik binnen VIVES: het elektronisch leerplatform, Toledo, je emailadres, het online uurrooster, KuLoket, het startpunt voor studenten, Office 365,...

Op de introductiedag wordt veel informatie gegeven die voor jou als nieuwe student belangrijk is. Het is daarom aangeraden dat je aanwezig bent op dit moment.
Daarbij heb je de mogelijkheid om je studiegenoten te leren kennen. Het einde van de introductiedag wordt verwacht rond 16.00 uur.
 

Cursus- en boekenverkoop - 20/09/2024

Cursussen en handboeken kunnen op vrijdag 20 september aangekocht worden. De docent zal je begeleiden tijdens de introductiedag.

Alle praktische informatie over deze verkoop zal je tegen eind juni op deze pagina vinden.

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van eerste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een tweede verkoop bij aanvang van het tweede semester. 

Aankopen praktijkkledij - Online

Voor alle opleidingen hebben we ook verplichte en niet verplichte werkkledij (afhankelijk van de opleiding waarin je zit). 
Van zodra de definitieve inschrijvingen starten (zaterdag 29 juni) kan je op de campus pasmodellen vinden. 

De link voor het bestellen van de kledij komt op dit moment ook online. 

Studiekosten

1e fase

Cursussen en handboeken: 600 euro
Praktijkkledij (2 broekpakken): 120 euro
Academic software: 34,00 euro (meer info via deze link)
Persoonlijk materiaal verpleegkundige vaardigheden: 85 euro
Verbruiksmateriaal en simulatie : 35 euro

Het is verplicht om als student over een laptop te beschikken tijdens je opleiding. Via deze link kan je meer informatie vinden.
 

2e fase

Cursussen en handboeken: 360 euro
Academic software: 34,00 euro
Persoonlijk materiaal verpleegkundige vaardigheden: 75 euro
Verbruiksmateriaal en simulatie: 60 euro

3e fase

Cursussen en handboeken: 180 euro
Academic software: 34,00 euro
Persoonlijk materiaal verpleegkundige vaardigheden + verbruiksmateriaal: 20 euro

4e fase

Cursussen en handboeken: 50 euro
Academic software: 26.90 euro
Persoonlijk materiaal verpleegkundige vaardigheden + verbruiksmateriaal: 20 euro

Deze prijzen zijn gebaseerd op vorig academiejaar en zijn dus onder voorbehoud. Kleine wijzigingen zijn mogelijk.

Ontmoetingsdagen 

Onze ontmoetingsdagen zijn een ijsbreker van formaat en perfect om met zelfvertrouwen aan het eerste jaar hoger onderwijs te beginnen! We gaan teambuilden, zeeraften, spelletjes spelen, chillen, barmomenten hebben, feestje doen, BBQ'en...

Voor slechts 75 euro krijg je 2 overnachtingen, 2 ontbijten, 1 keer broodjeslunch, 2 warme maaltijden en alle georganiseerde activiteiten erbij!

Deze driedaagse belooft niet alleen avontuur en plezier, maar ook de kans om langdurige vriendschappen te smeden. Mis deze kans niet om je medestudenten te leren kennen op een manier die verder gaat dan het klaslokaal. We kijken er naar uit om samen met jullie een geweldige start te maken van jullie hoger onderwijs avontuur!

Inschrijven doe je via de kalender op stuvoloods.be  

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!