Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen

Wij verwachten jou op vrijdag 16 september 2022 om 9u voor de start van het academiejaar:

je krijgt een algemene voorstelling van het eerste opleidingsjaar en je maakt kennis met enkele docenten en hun vakken;

de verschillende studentenvoorzieningen zullen jou worden voorgesteld en bovendien leer je ook je studiegenoten kennen.

Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je op deze introductiedag aanwezig bent.

Op de introductiedag worden ook de vaardigheidsgroepen (Relationele vaardigheden, Verloskundige vaardigheden) gevormd. Ken je medestudenten die ook voor vroedkunde kiezen en/of verkies je om te carpoolen, stuur gerust een mailtje naar de jaarverantwoordelijke: [email protected]

Cursus- en boekenverkoop

Cursussen kunnen aangekocht worden in de cursusdienst in het gebouw HWB (handelswetenschappen en bedrijfskunde) op de campus in Kortrijk. De verkoop hiervan gaat door op de introductiedag van vrijdag 16 september 2022. 

Op dezelfde locatie kunnen ook de stagepakken gepast en besteld worden. Levering zal dan later op  het academiejaar gebeuren op campus.

De verkoop van de handboeken vindt plaats op hetzelfde moment maar op een andere locatie in de campusshop Standaard Boekhandel (Doorniksesteenweg 151) 

Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening en breng een tas of box mee om de aangekochte cursussen en/of handboeken in te stoppen. De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehands boeken.

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van 1ste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een 2de verkoop bij aanvang van het 2de semester.

Raming studiekosten:

1e fase

Cursussen - 320 euro
Handboeken - 170 euro
2 Broekpakken - 100 euro
Persoonlijk materiaal verpleegkundige vaardigheden +verbruiksmateriaal (vaardigheden/simulatie) - 65 euro
Softwarepakket Academic software- 26,90 euro

2e fase

Cursussen - 270 euro
Handboeken - 40 euro
Persoonlijk materiaal verpleegkundige vaardigheden +verbruiksmateriaal (vaardigheden/simulatie) - 105 euro
Softwarepakket Academic software- 26,90 euro

3e fase

Cursussen - 75 euro
Handboeken - 30 euro
Persoonlijk materiaal verpleegkundige vaardigheden +verbruiksmateriaal (vaardigheden/simulatie) -  15 euro
Softwarepakket Academic software- 26,90 euro

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!