Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou. Werkstudenten kunnen op de eigen werkplek het vak beroepspraktijk volgen om zo een Europees erkend diploma bachelor in de verpleegkunde te behalen. Het programma bestaat uit een gemeenschappelijk deel dat is aangevuld in de derde opleidingsfase met een aantal keuzevakken volgens eigen interesse of werkervaring.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Cursus- en boekenverkoop

De boeken- en syllabilijsten voor zowel het eerste als tweede semester( de lijsten voor het tweede semester worden eind januari gepubliceerd) kan je terugvinden op Toledo onder de community ‘ VVK Administratie studiegebied- Brugge ‘ in het mapje ‘Documenten’. In het document ‘ Instructies aankoop studiemateriaal’ kan je terugvinden hoe het studiemateriaal aangekocht kan worden. De boeken- en cursussenverkoop verloopt momenteel via online bestelling, dit geldt ook voor de aankopen van studiemateriaal uit het eerste semester.

 

Studiekosten

Kosten cursussen en handboeken worden niet gefactureerd, maar dienen aangekocht te worden op de campus (gemiddeld 250,00 tot 540,00 euro per academiejaar). De totale kostprijs varieert naargelang de opleidingsfase.

Kosten van extra gebruiksgoederen (verbruikskosten simulatie onderwijs, gebruik medische databank,…): 6,00 euro per academiejaar voor fase 1 en 12 euro voor fase 2. 

Kosten voor extra gebruiksgoederen: licenties/verzekering

Verzekering voor de foutloze burgerlijke aansprakelijkheid experimenten op de menselijke persoon (Experiment : elke op de menselijke persoon uitgevoerde proef, studie of onderzoek, met oog op de ontwikkeling van de kennis eigen aan de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen): € 5,00, laatste opleidingsfase – opleidingsonderdeel Bachelor proef)

Afhankelijk van de opleiding kan een bedrag aangerekend worden voor het gebruik van licenties/software. Iedere student in VIVES betaalt 34,00 euro per jaar voor gebruik van softwarepakketten Academic Software(Signpost). Een greep uit het aanbod is McAfee ( een anti-virusprogramma), Lynda.com ( een didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office pakket O365, specifieke software zoals SPSS, Mathlab, enz.. Helpdesk ondersteuning is inbegrepen.Meer info hierover onder deze knop:  Signpost - Academic Software | Hogeschool VIVES.

Mocht je vragen hebben omtrent facturatie, dan kan je terecht bij [email protected].
Indien je moeilijkheden ondervindt om jouw factuur te betalen dan kan je steeds in alle discretie contact opnemen met de studentendienst STUVO op het nummer 050-30 52 90 (campus Brugge). De bedragen van de extra gebruiksgoederen worden gedurende het acadmiejaar gefactureerd.

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!