Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

De startdag voor dit postgraduaat is op 23 sept. Praktische informatie volgt via brief, na inschrijving. 

Cursus- en boekenverkoop

Voor deze opleiding hoef je voordien niet naar een boekenverkoop, alles wordt geregeld tijdens de lesdagen.

Studiekosten

Kosten cursussen en handboeken :

worden niet gefactureerd. Het cursusmateriaal wordt digitaal ter beschikking gesteld, met uitzondering van één verplicht aan te kopen handboek
(ongeveer € 60,00). Je kiest zelf waar je dit aankoopt.

Opleiding gebonden extra-studiekosten gefactureerd door de hogeschool:

Kosten van extra gebruiksgoederen (verbruikskosten materiaal vaardigheidslessen en simulatie onderwijs, gebruik medische databank,…):
€ 30,00 per academiejaar

Kosten voor extra gebruiksgoederen licenties/verzekering :

Verzekering voor de foutloze burgerlijke aansprakelijkheid experimenten op de menselijke persoon (Experiment : elke op de menselijke persoon uitgevoerde proef , studie of onderzoek, met oog op de ontwikkeling van de kennis eigen aan de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen): € 5,00, laatste opleidingsfase – opleidingsonderdeel Bachelorproef.

Afhankelijk van de opleiding kan een bedrag aangerekend worden voor het gebruik van licenties/software. Elke student die officieel is ingeschreven in het regulier onderwijs betaalt 25 euro. Dit is de licentie Signpost – Academic Softwarepakket. Deze software wordt als verplicht leermateriaal beschouwd. Een greep uit dit pakket :

Toegang tot het netwerk van VIVES vereist een veilige laptop, met legale virusscanner. Dit pakket omvat een virusscanner.

Pakket Office O365 en het delen van documenten.

Lynda.com, Kaltura, Simulise , .. wordt binnen bijna alle VIVES opleidingen gebruikt. De licenties hiervoor zitten in het pakket.

Algmeeen ivm onkosten

Mocht je vragen hebben omtrent facturatie, dan kan je terecht bij [email protected] De bedragen worden gefactureerd doorheen het academiejaar.

Indien je moeilijkheden ondervindt om jouw factuur te betalen dan kan je steeds in alle discretie contact opnemen met de studentendienst STUVO op het nummer

050-30 52 90 (campus Brugge).

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!