Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Ontmoetingsdagen 11, 12 en 13 september

 

Onze ontmoetingsdagen zijn een ijsbreker van formaat en perfect om met zelfvertrouwen aan het eerste jaar hoger onderwijs te beginnen! We gaan teambuilden, zeeraften, spelletjes spelen, chillen, barmomenten hebben, feestje doen, BBQ'en...

Voor slechts 75 euro krijg je 2 overnachtingen, maaltijden en alle georganiseerde activiteiten erbij!

Deze driedaagse belooft niet alleen avontuur en plezier, maar ook de kans om langdurige vriendschappen te smeden. Mis deze kans niet om je medestudenten te leren kennen op een manier die verder gaat dan het klaslokaal. We kijken er naar uit om samen met jullie een geweldige start te maken van jullie hoger onderwijs avontuur!

Inschrijven doe je via de kalender op stuvoloods.be  

Cursus- en boekenverkoop

De boeken- en syllabilijsten voor zowel het eerste als tweede semester( de lijsten voor het tweede semester worden eind januari gepubliceerd) kan je terugvinden op Toledo onder de community ‘ VVK Administratie studiegebied- Brugge ‘ in het mapje ‘Documenten’. In het document ‘ Instructies aankoop studiemateriaal’ kan je terugvinden hoe het studiemateriaal aangekocht kan worden. De boeken- en cursussenverkoop verloopt momenteel via online bestelling, dit geldt ook voor de aankopen van studiemateriaal uit het eerste semester.

Studiekosten

1e fase : alle kosten zijn op basis van prijzen van voorgaande academiejaar.

Kosten cursussen en handboeken : +/- 620€

Stagekledij is verplicht aan te kopen bij de start van de opleiding en rechtstreeks ( via bankcontact) aan de firma te betalen bij bestelling: 3 bovenstukken en 2 broeken. De kostprijs voor de broek bedraagt 14 euro, voor het bovenstuk 40  euro. 3 bovenstukken en 2 broeken = 148 euro in totaal. 

 

Opleiding gebonden extra-studiekosten gefactureerd door de hogeschool

Deelname in de kosten van het verbruiksmateriaal voor de lessen verloskundige methodiek en vaardigheden ( spuiten, naalden, wondsets), praktijkexamens en simulatieonderwijs (met inbegrip van de toegang tot artikels/tijdschriften in de medische databank) : 100  € voor het academiejaar. De kostprijs is indicatief, een kleine wijziging is mogelijk ngl de aankoopprijzen voor de hogeschool. 

Iedere student in VIVES betaalt 34,00 euro per jaar voor gebruik van softwarepakketten. Academic Software (Signpost). Een greep uit dit pakket is McAfee (een anti-virusprogramma), Lynda.com (een didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office 365pakket, specifiek software zoals SPSS, Mathlab, enz. Helpdesk ondersteuning is inbegrepen. Meer info hierover is te vinden onder deze knop Signpost - Academic Software | Hogeschool VIVES

Binnen de opleidingen wordt gewerkt met Office 365 en het delen van documenten. Wie geen VIVES Office-licentie heeft kan hieraan dus niet deelnemen.

Ook Lynda.com, Kaltura, Simulise, …. wordt binnen bijna alle VIVES opleidingen gebruikt, de licenties hiervoor zitten in het pakket van Academic Software.

2e fase

Kosten cursussen en handboeken : +/- 440 €

Opleiding gebonden extra-studiekosten gefactureerd door de hogeschool

Deelname in de kosten van het verbruiksmateriaal voor de lessen verloskundige methodiek en vaardigheden, praktijkexamens en simulatieonderwijs (met inbegrip van de toegang tot artikels/tijdschriften in de medische databank : 100 € voor het academiejaar. Deze kostprijs is indicatief, een kleine wijziging is mogelijk, ngl. de aankoopprijzen voor de hogeschool. 

Iedere student in VIVES betaalt 34,00 euro per jaar voor gebruik van softwarepakketten. Academic Software (Signpost). Een greep uit dit pakket is McAfee (een anti-virusprogramma), Lynda.com (een didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office 365pakket, specifiek software zoals SPSS, Mathlab, enz. Helpdesk ondersteuning is inbegrepen

3e fase

Kosten cursussen en handboeken : +/- 80 €

Opleiding gebonden extra-studiekosten gefactureerd door de hogeschool

Deelname in de kosten van het verbruiksmateriaal voor de lessen verloskundige methodiek en vaardigheden, praktijkexamens en simulatieonderwijs (met inbegrip van de toegang tot artikels/tijdschriften in de medische databank : 25  € voor het academiejaar. Deze kostprijs is indicatief, een kleine wijziging is mogelijk, ngl de aankoopprijzen voor de hogeschool. 

Iedere student in VIVES betaalt 34,00 euro per jaar voor gebruik van softwarepakketten. Academic Software (Signpost). Een greep uit dit pakket is McAfee (een anti-virusprogramma), Lynda.com (een didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office 365pakket, specifiek software zoals SPSS, Mathlab, enz. Helpdesk ondersteuning is inbegrepen.

Verzekering voor de foutloze burgerlijke aansprakelijkheid experimenten op de menselijke persoon (Experiment: elke op de menselijke persoon uitgevoerde proef, studie of onderzoek, met oog op de ontwikkeling van de kennis eigen aan de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen): € 5,00, laatste opleidingsfase – opleidingsonderdeel Bachelorproef).

Specifieke trainings- of themadagen:

Opleidingsfase 3: afhankelijk van het opleidingsonderdeel kan dit worden georganiseerd; studenten worden vooraf op de hoogte gebracht van de geraamde kostprijs. Een raming van de kosten wordt ook weergeven in de ECTS-fiches.

Studiereis: voor verplaatsingen naar het buitenland moet een reisbijstandsverzekering afgesloten worden. In het geval van studiereizen wordt dit voorzien en meegerekend in de kost van de studiereis. In het geval van een buitenlandse stage ligt het initiatief hiervoor bij de studenten. Een raming van deze kosten wordt ook weergegeven in de ECTS-fiches. Kosten worden aangerekend zoals bepaald in de verbintenis die de student heeft ondertekend.

Mocht je vragen hebben omtrent facturatie, dan kan je terecht bij [email protected].  De bedragen worden gedurende het academiejaar gefactureerd.

Indien je moeilijkheden ondervindt om jouw factuur te betalen dan kan je steeds in alle discretie contact opnemen met de studentendienst STUVO op het nummer 050-30 52 90 (campus Brugge).

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!