Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Ontmoetingsdagen 11, 12 en 13 september

 

Onze ontmoetingsdagen zijn een ijsbreker van formaat en perfect om met zelfvertrouwen aan het eerste jaar hoger onderwijs te beginnen! We gaan teambuilden, zeeraften, spelletjes spelen, chillen, barmomenten hebben, feestje doen, BBQ'en...

Voor slechts 75 euro krijg je 2 overnachtingen, maaltijden en alle georganiseerde activiteiten erbij!

Deze driedaagse belooft niet alleen avontuur en plezier, maar ook de kans om langdurige vriendschappen te smeden. Mis deze kans niet om je medestudenten te leren kennen op een manier die verder gaat dan het klaslokaal. We kijken er naar uit om samen met jullie een geweldige start te maken van jullie hoger onderwijs avontuur!

Inschrijven doe je via de kalender op stuvoloods.be  

Cursus- en boekenverkoop

De boeken- en syllabilijsten voor zowel het eerste als tweede semester( de lijsten voor het tweede semester worden eind januari gepubliceerd) kan je terugvinden op Toledo onder de community ‘ GEZ Administratie studiegebied GEZ PMB ‘ in het mapje ‘Documenten’. In het document ‘ Instructies aankoop studiemateriaal’ kan je terugvinden hoe het studiemateriaal aangekocht kan worden. De boeken- en cursussenverkoop verloopt momenteel via online bestelling, dit geldt ook voor de aankopen van studiemateriaal uit het eerste semester.

Studiekosten

1e fase : raming van de kosten op basis van het vorige academiejaar

 • Boeken en cursussen : 380€ in eerste semester, 160 € in tweede semester.
 • Kookjas ( voor kooklab) : 28 € ongeveer, labojas( aan te kopen in tweede semester) : ongeveer 26 €. De bestellingen worden rechtstreeks betaald aan de firma via bankcontact. 
 • Verbruik kooklab : 50 € , verbruik foodlab : 35 €.

Alle VIVES-studenten betalen 34,00 euro per academiejaar voor gebruik van het software pakket Academic Software (Signpost). Een greep uit dit pakket is McAfee (anti-virusprogramma), LinkedIn Learning (didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office pakket O365, SPSS (statistiek), Mathlab, enz… Helpdesk ondersteuning is inbegrepen.Inbegrepen is ook het programma Nubel Pro Voedingsplanner. 

Meer info via onderstaande knop

Signpost - Academic Software | Hogeschool VIVES

 

2e fase

 • Boeken en cursussen : 300 € en de Academic Software aan 34,00 € voor het volledige academiejaar.
 • Bijkomend de verbruikskosten van kooklab(70 euro) en foodlab (35 euro)
 • Voor andere kosten ( vb studiereizen ) wordt dit aangegeven in de respectievelijke ECTS-fiche.

3e fase

 • Boeken en cursussen: 100 € en de Academic Software aan 34,00 € voor het volledige academiejaar.
 • Verbruik kooklab (35 euro)
 • Voor andere kosten (vb studiereizen, bachelorproef) wordt dit aangegeven in de respectievelijke ECTS-fiche.

Algemeen i.v.m. kosten

Mocht je vragen hebben omtrent facturatie, dan kan je terecht bij [email protected].  De bedragen worden gefactureerd( met uitzondering van de aankoop van boeken, cursussen, keukenschort en labojas) gedurende het academiejaar.

Sociale voorzieningen

De Vlaamse overheid geeft aan de hogescholen een bepaalde som om te besteden aan sociale voorzieningen voor de studenten. De middelen worden beheerd door STUVO VIVES. Hierbij beslissen de studenten mee beslissen mee hoe de middelen besteed worden, zoals bijvoorbeeld aan

 • werking van de studentendienst en studentenbegeleiding
 • sociaal fonds voor studenten met financiële problemen
 • tussenkomst in de maaltijden
 • organisatie en financiële steun culturele en sportieve activiteiten
 • inrichting en onderhoud van informaticalokaal van de studenten

Indien je moeilijkheden ondervindt om jouw factuur te betalen dan kan je steeds in alle discretie contact opnemen met de studentendienst STUVO op het nummer 050 30 52 90 (campus Brugge).

 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!