Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Ontmoetingsdagen 11, 12 en 13 september

 

Onze ontmoetingsdagen zijn een ijsbreker van formaat en perfect om met zelfvertrouwen aan het eerste jaar hoger onderwijs te beginnen! We gaan teambuilden, zeeraften, spelletjes spelen, chillen, barmomenten hebben, feestje doen, BBQ'en...

Voor slechts 75 euro krijg je 2 overnachtingen, maaltijden en alle georganiseerde activiteiten erbij!

Deze driedaagse belooft niet alleen avontuur en plezier, maar ook de kans om langdurige vriendschappen te smeden. Mis deze kans niet om je medestudenten te leren kennen op een manier die verder gaat dan het klaslokaal. We kijken er naar uit om samen met jullie een geweldige start te maken van jullie hoger onderwijs avontuur!

Inschrijven doe je via de kalender op stuvoloods.be  

Cursus- en boekenverkoop

De boeken- en syllabilijsten voor zowel het eerste als tweede semester( de lijsten voor het tweede semester worden eind januari gepubliceerd) kan je terugvinden op Toledo onder de community ‘ GEZ Administratie studiegebied GEZ PMB ‘ in het mapje ‘Documenten’. In het document ‘ Instructies aankoop studiemateriaal’ kan je terugvinden hoe het studiemateriaal aangekocht kan worden. De boeken- en cursussenverkoop verloopt momenteel via online bestelling, dit geldt ook voor de aankopen van studiemateriaal uit het eerste semester.

Studiekosten

1e fase : dit is een raming van de kosten op basis van de prijzen van vorig academie jaar.

  • Boeken, cursussen en ander leermateriaal : € 790.
  • Iedere student in VIVES betaalt 34,00 euro per jaar voor gebruik van software pakket Academic Software ( Signpost). Een greep uit dit pakket is McAfee (anti-virusprogramma), LinkedIn Learning (didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office pakket O365, SPSS (statistiek), Mathlab, enz… Helpdesk ondersteuning is inbegrepen. Meer info via onderstaande knop Signpost - Academic Software | Hogeschool VIVES.

2e fase

Boeken, cursussen en ander leermateriaal :

€ 270 (LOG)

€ 270 (AUD)

Bijkomend 34,00 € voor Academic Software voor het volledige academiejaar.

Voor andere kosten ( vb studiereizen) wordt dit aangegeven in de resepctievelijke ECTS - fiche

3e fase

Boeken, cursussen en ander leermateriaal :

€ 150 (LOG)

€ 150 (AUD)

Bijkomend 34,00 € voor Academic Software voor het volledige academiejaar.

Voor andere kosten ( vb studiereizen, bachelorproef) wordt dit aangegeven in de respectievelijke ECTS - fiche.

Algemeen ivm kosten

De raming is gebaseerd op voorgaande academiejaren.

Mocht je vragen hebben omtrent facturatie, dan kan je terecht bij [email protected].  De bijkomende kosten worden gefactureerd gedurende het academiejaar.

Sociale voorzieningen

De Vlaamse overheid geeft aan de hogescholen een bepaalde som om te besteden aan sociale voorzieningen voor de studenten. De middelen worden beheerd door STUVO VIVES waar de studenten mee beslissen waaraan de middelen besteed worden.

Bijvoorbeeld:

  • werking van de studentendienst en studentenbegeleiding,
  • sociaal fonds voor studenten met financiële problemen,
  • tussenkomst in de maaltijden,
  • organisatie en financiële steun culturele en sportieve activiteiten,
  • inrichting en onderhoud van informaticalokaal van de studenten, …

Indien je moeilijkheden ondervindt om jouw factuur te betalen dan kan je steeds in alle discretie contact opnemen met de studentendienst STUVO op het nummer 050 30 52 90 (campus Brugge).

 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!