Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een geweldige job als ergotherapeut!

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Startdag

Welkom bij de opleiding ergotherapie via afstandsonderwijs. We geven je graag praktische informatie mee voor een vlotte start van het academiejaar. Het academiejaar 2024 – 2025 start voor jou op vrijdag 13 september te campus Brugge, Xaverianenstraat 10. 

Je zal kennismaken met het opleidingsteam dat jou heel wat concrete informatie zal geven. In de namiddag geven de docenten een korte introductie van hun vak. Dit zal je helpen om thuis aan de slag te gaan met de theoretische vakken.

Om de start vlot te laten verlopen, is jouw aanwezigheid op de startdag verplicht

De planning en lokalenregeling volgt.

Programma

volgt

 

Praktijkdagen

Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. Je verwerft zo kennis, inzichten en vaardigheden , maar dat alles met de nodige (digitale) begeleiding. Het studiemateriaal is zoveel mogelijk digitaal en aangepast aan deze manier van kennisverwerking. Er zijn echter een aantal praktijkdagen. Aanwezigheid op deze dagen is verplicht. 

Praktijkdagen   Data  
Semester 1  
Praktijkdag 1 13 september 2024
Praktijkdag 2  4 oktober 2024
Praktijkdag 3  18 oktober 2024
Praktijkdag 4  8 november 2024
Praktijkdag 5 22 november 2024
Praktijkdag 6 20 december 2024
Semester 2  
Praktijkdag 7 7 februari 2025
Praktijkdag 8  21 februari 2025
Praktijkdag 9  14 maart 2025
   
   
   

Leermateriaal

In de webshop van VIVES kan je leermateriaal aankopen. Je vindt hier handboeken en cursussen die door VIVES aangereikt worden.

Materiaal aankopen

Ga naar http://webshop.vives.be. Gebruik je r-nummer en je wachtwoord om jezelf aan te melden. 

Bij de aankoop van je cursussen kan je kiezen voor een digitale of geprinte versie. Bestel je de geprinte versie, dan krijg je ook automatisch toegang tot de digitale cursus.

Handboeken en geprinte cursussen kan je thuis laten leveren (tegen betaling) of afhalen in een Standaard Boekhandel bij jou in de buurt (gratis).

De betaling van het studiemateriaal gebeurt online.

Vanaf wanneer kan ik cursusmateriaal aankopen/raadplegen?

Je leermateriaal wordt beschikbaar op Toledo en via de webshop na de goedkeuring van je individueel traject (ISP).

Studiekost

Algemene studiekosten

Studeren op afstand brengt naast het inschrijfgeld een aantal extra kosten met zich mee.

Klik hier om te bekijken over welke kosten dit gaat en wat dit concreet betekent.

Opleidingsspecifieke kosten

Alle VIVES-studenten betalen 34 euro per academiejaar voor gebruik van het software pakket Academic Software (Signpost). Een greep uit dit pakket is McAfee (anti-virusprogramma), LinkedIn Learning (didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office pakket O365, SPSS (statistiek), Mathlab ... Helpdeskondersteuning is inbegrepen.

Ergotherapiestudenten betalen in de eerste opleidingsfase ongeveer 5 euro aan verbruiksmateriaal voor vaardigheidslessen. 

Examens

In afstandsonderwijs heb je de kans om je examen flexibel af te leggen. Zo kan je examens afleggen overdag, ’s avonds of tijdens het weekend. Dit kan in het examencentrum te Kortrijk of van op afstand bij je thuis. We voorzien hiervoor verschillende dagen en weken doorheen het academiejaar. 

Klik hier voor meer informatie over het flexibel examensysteem.

Contact

Zijn nog niet al je vragen beantwoord?

Neem zeker eens een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier wel tussen.

Heb je nog vragen over je opleiding?

Neem dan contact op met Louise Lameire via [email protected]

Heb je algemene vragen?

Laat ons weten hoe wij jou verder kunnen helpen! Stuur een e-mail naar [email protected].