Welkom bij dierenzorg op afstand aan Hogeschool VIVES! We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een job als dierenverzorger.

We geven je graag wat praktische informatie mee voor een vlotte start van het academiejaar.

Startdag

We starten met een introductiedag op vrijdag 15 september 2023 van 9u tot 15u op de campus in Roeselare. We maken je wegwijs in het afstandsonderwijs en geven je alle praktische informatie over:

  • de organisatie van de practica

  • de samenstelling van jouw individueel studietraject

  • het bestellen van cursusmateriaal via de webshop

  • het gebruik van het elektronisch leerplatform Toledo

  • het inschrijven voor examens in het examencentrum

We geven ook een rondleiding op de campus en je krijgt alvast een introductie tot een aantal opleidingsonderdelen.  

Er kan vanaf 15 september geparkeerd worden op onze parking in de Bollenstraat. De parking ligt op 5 minuten stappen van de hogeschool. We raden daarnaast ook volgende alternatieven aan :

  • Met de fiets of het openbaar vervoer naar de hogeschool komen.
  • Parkeren op de parking van de Spil (Hippoliet Spilleboutdreef 1): max. 4u parkeren met parkeerkaart
  • Parkeren aan de Hallen (gratis) en de stadsbus (lijn 3, betalend) nemen.

 

Later ingeschreven?

Schreef je je later dan 15 september 2023 in? Geen probleem! Mail naar [email protected] om alle informatie digitaal te ontvangen.

Contactmomenten

Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. De theorie verwerk je zelfstandig, op je eigen tempo.

Om te leren werken met dieren en voor het inoefenen van specifieke vaardigheden richten we ook heel wat contactmomenten in. Deze worden gepland op vrijdag en vinden enerzijds plaats op de campus in Roeselare en anderzijds op diverse locaties in het werkveld (bv. een paardenpension, een rundveebedrijf of een schapenboerderij). Op de startdag ontvang je de planning van de contactmomenten voor het volledige academiejaar.

Ook stages in het werkveld zijn belangrijk om een goede dierenverzorger te worden! Je loopt gedurende je opleiding 3 stages van telkens 20 of 25 dagen.

Examens

In afstandsonderwijs bieden we een flexibele examenplanning aan, gespreid over het volledige academiejaar. Voor de meeste vakken mag je zelf een examenmoment kiezen in het examencentrum op de campus in Kortrijk. Mondelinge examens en praktijkexamens leg je af op een vastgelegd moment op de campus in Roeselare. Voor een aantal vakken kan je ook van thuis uit examen afleggen. Meer informatie hierover krijg je op de startdag.

Studie-en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpt je graag verder! Mail naar [email protected].