Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiesessies september 2024

Zaterdag 21 september van 10.00 u. tot 12.00 u.

Enkele administratieve voorbereidingen...

  • Ben je voor het eerst student aan VIVES en/of ben je wat onzeker om aan de slag te gaan met alle ICT-tools? Je  schrijft je in voor een  ICT- introductiesessie  op woensdag 11 september 2024  of maandagavond 16 september 2024 om 18.30 u.  op campus Brugge, Xaverianenstraat 10. Noteer bij opmerkingen dat je de verkorte educatieve bachelor volgt. 
  • Er gaat tevens een opleidingsgebonden introductiesessie door op zaterdag 21 september van 10.00 u. tot 12.00 u. in campus Brugge, Xaverianenstraat 10. Je krijgt er nuttige informatie om het nieuwe academiejaar succesvol te starten. Het lokaal wordt nog meegedeeld of wordt aangeduid aan de inkom. Je ontvangt hiervoor nog een uitnodiging met stappenplan. Indien je zelfstandig alles kan afwerken, is de introductiesessie niet verplicht, wel aan te raden. Gelieve voor aanwezigheid te registreren
  • Breng je studentenkaart met VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee en indien mogelijk een laptop. Zonder jouw inloggegevens kan je niet actief participeren! Bij inschrijving ontving je een mail. Als je die mail niet (meer) vindt, neem je contact op met de servicedesk IT ([email protected]) om een nieuwe activatiecode te verkrijgen. Tijdens de activatie vul je best ook je GSM-nummer en je privé mailadres in. Dit kan later van pas komen als je je wachtwoord zou vergeten.
  • Neem ook al eens een kijkje op de VIVES website. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kan hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar. Bekijk eventueel vooraf de [video]-handleidingen van Toledo, KULoket. Meer info krijg je dan tijdens de introductiesessie.
  • Denk na over de opleidingsonderdelen (vakken) die je wenst op te nemen. Tijdens het infomoment, via mail of via de site ontving je de lessenroosters van de verkorte educatieve bachelor voor het flex of LIO-traject.  Op dit lessenrooster kan je je trajectkeuze voor 24-25 (op papier) aanduiden. Zo kan jouw Individueel Studieprogramma [ISP] tijdens de introductiesessie vlot ingegeven worden in KU Loket.
  • We vragen om te registreren op ons studentenvolgsysteem. Via deze weg wordt jouw traject opgevolgd. Dit kan via Educino - Welkom!

 

Cursus- en boekenverkoop

De boeken en cursussen zullen vanaf begin september online aangekocht kunnen worden via een webshop. De boeken- en cursussenlijsten (of syllabilijsten) en alle verdere informatie zal je begin september via deze link kunnen raadplegen: https://vives.be/cursusdienst-brugge In het bestandje ‘Instructies’ zal je ook de link naar de webshop kunnen terugvinden. Lees de instructies goed na, want deze zijn van groot belang bij de aankoop van jouw studiemateriaal. Je kan ervoor kiezen om de boeken en cursussen af te halen (gratis) of te laten opsturen naar je thuisadres (mits het betalen van verzendkosten). Voor de eerstejaarsstudenten zal er tijdens de introductiedag een afhaalmoment voorzien worden om het bestelde studiemateriaal af te halen op de campus. Let wel, hiervoor moet jouw bestelling tijdig genoeg op voorhand geplaatst worden. Na het introductiemoment zal het studiemateriaal nog steeds afgehaald kunnen worden, maar dan op andere tijdstippen en/of locaties. Meer info hierover zal je ontvangen na het plaatsen van je bestelling. De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

 

CODE DRUKKERIJ TITEL Aan te kopen indien je volgend OPO volgt tijdens het eerste semester PRIJS
OND039 Verhoogde zorg Verhoogde zorg € 18,92
OND042 Basis didactiek en brede leerzorg Basis didactiek en brede leerzorg € 18,38
OND044 Onderwijs in de samenleving Onderwijs in de samenleving € 15,41
OND045 Verbindend werken Verbindend werken € 29,27
OND046 Praktijkinitiatie didactische vaardigheden Praktijkinitiatie didactische vaardigheden of LIO praktijkinitiatie didactische vaardigheden € 34,76
 

VitalSource start2teach

(online)

Indien je Inleefstage, Onderwijs in de samenleving en/of Basis didactiek en brede leerzorg.

(1 keer aan te schaffen)

€ 6,75

Studie- en trajectbegeleiders

Is jouw traject nog niet samengesteld? Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!