Start je studie aan VIVES: verkort traject educatieve bachelor secundair onderwijs éénjarig traject Edu (Brugge)

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

VIVES Brugge Xaverianenstraat

Introductiedagen

14, 15 en 17 september

Enkele administratieve voorbereidingen...

Schrijf je in voor de introductiedagen op campus Brugge, Xaverianenstraat 10.  Je krijgt er nuttige informatie om het nieuwe academiejaar succesvol te starten. Het lokaal wordt nog meegedeeld of wordt aangeduid aan de inkom. We ontvangen je op 14 september graag om 9u15. Mocht je op een bepaald moment niet aanwezig kunnen zijn, verwittig dan [email protected] 

Breng je studentenkaart met VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee. Neem ook al eens een kijkje op de VIVES website. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar. Bekijk eventueel vooraf de [video]-handleidingen van Toledo, KULoket. Meer info krijg je dan tijdens de introductiesessies.

Programma

Maandag 14 september

 • 9u30 - 12u: Enkel voor wie nieuw is in VIVES: Korte kennismaking met elkaar (lokaal C102)

                              Algemene kennismaking met VIVES  (Toledo, KU Loket, VIVES-mail, Servicedesk, Academic Software, STUVO, rondleiding campus…) 

 • 13u00 - 16u45: Voor alle studenten ET: Algemene kennismakingsactiviteit (lokaal D012)

                              OPO-beurs: specifieke informatie over curriculum 

                               Jaarkalender 

 • 16u45 - 18u: Cursusverkoop (restaurant)

Dinsdag 15 september

(Mocht je beschikken over een laptop, breng je deze mee.)

 • 9u - 12u: Info over vakdidactiek/keuzevakken + kennismaking  met vakdidactici (lokaal A103)

                            Individueel studieprogramma (ISP) (lokaal C102)

 • 13u - 16u: Introductiesessie: onderwijslandschap / mijn onderwijsbevoegdheid  (lokaal C102)

                    Stage lopen + stage-aanvragen 

 • 18u30 - 21u50: Specifieke info vakdidactieken Torhout (indien van toepassing) 

Donderdag 17 september

 • 9u - 12u: Introductiesessie: inhoud en opzet van de (inleef)stage 

Cursus- en boekenverkoop

De cursusverkoop gaat door op maandag 14 september van 15u-18u (restaurant campus Brugge), op maandagavond 21 september 2020 (atrium campus Brugge) van 13u tot 19u of tijdens de openingsuren van de drukkerij op weekdagen (8u30-12u00 / 12u30-14u) in lokaal A003.

De boeken- en cursuslijsten vind je vanaf  begin september op deze pagina. Het is de bedoeling dat je deze boeken– en cursuslijsten thuis afdrukt en erop aanduidt welke boeken en cursussen je wil aankopen via de hogeschool. Breng deze ingevulde lijsten, samen met je studentenkaart, mee naar de boekenverkoop, zo kunnen alle aankopen en bestellingen vlot en efficiënt verwerkt worden. Je kan meteen ook uitrekenen hoeveel je aankopen zullen kosten. Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening en breng een tas of box mee om de aangekochte boeken en cursussen in te stoppen. De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

Voor EHBO (onderdeel van Leren in Maatschappelijk Betrokken Onderwijs) koop je het boek Rode Kruis-Vlaanderen (2018). Eerste hulp voor leerkrachten. Mechelen: Rode Kruis-Vlaanderen. [boek via Standaard Boekhandel]. Standaard Boekhandel, op campus Brugge in de Living van STUVO.

De informatie op deze syllabuslijst is eveneens van toepassing op het éénjarig traject.

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Studie- en trajectbegeleiders onderwijs