Start je studie aan VIVES: verkort traject educatieve bachelor secundair onderwijs Edu (Brugge)

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

VIVES Brugge Xaverianenstraat

Introductiedagen

Zaterdag 19 september

Enkele administratieve voorbereidingen...

Schrijf je in voor de introductiesessie op zaterdag 19 september 2020 van 9.00 u. tot 12.00 u. op campus Brugge, Xaverianenstraat 10.  Je krijgt er nuttige informatie om het nieuwe academiejaar succesvol te starten. Het lokaal wordt nog meegedeeld of wordt aangeduid aan de inkom. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, verwittig dan [email protected] 

Breng je studentenkaart met VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee. Neem ook al eens een kijkje op de VIVES website. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar. Bekijk eventueel vooraf de [video]-handleidingen van Toledo, KULoket. Meer info krijg je dan tijdens de introductiesessie.

Denk na over de opleidingsonderdelen (vakken) die je wenst op te nemen.  Tijdens het infomoment, via mail of via de site ontving je de lessenroosters (onder 'hoe organiseert VIVES deze opleiding?') van de educatieve graduaatsopleiding voor het flex of LIO-traject. Op dit lessenrooster kan je je trajectkeuze voor 20-21 op papier ingeven.  Zo kan je Individueel Studieprogramma [ISP] tijdens de introductiesessie vlot ingegeven worden in KU Loket. 

Cursus- en boekenverkoop

De cursusverkoop gaat door op maandagavond 21 september 2020 in het atrium op campus Brugge van 13.00 u. tot 19.00 u. of tijdens de openingsuren van de drukkerij op weekdagen (8u30-12u00 / 12u30-14u) in lokaal A003.

De boeken- en cursuslijsten vind je vanaf  begin september op deze pagina. Het is de bedoeling dat je deze boeken– en cursuslijsten thuis afdrukt en erop aanduidt welke boeken en cursussen je wil aankopen via de hogeschool. Breng deze ingevulde lijsten, samen met je studentenkaart, mee naar de boekenverkoop, zo kunnen alle aankopen en bestellingen vlot en efficiënt verwerkt worden. Je kan meteen ook uitrekenen hoeveel je aankopen zullen kosten. Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening en breng een tas of box mee om de aangekochte boeken en cursussen in te stoppen. De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

Voor EHBO (enkel indien ingeschreven voor Welzijn, veiligheid en gezondheid) koop je het boek Rode Kruis-Vlaanderen (2018). Eerste hulp voor leerkrachten. Mechelen: Rode Kruis-Vlaanderen. [boek via Standaard Boekhandel]. Standaard Boekhandel, op campus Brugge in de Living van STUVO.

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Studie- en trajectbegeleiders onderwijs