Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne en groene campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen

Maandag 1 februari

Enkele administratieve voorbereidingen...

  • Schrijf je via deze link in voor de introductiesessie op maandagavond 1 februari 2020 van 18.30 u. tot 21.30 u. op campus Brugge, Xaverianenstraat 10. Je krijgt er nuttige informatie om het nieuwe academiejaar succesvol te starten. Het lokaal wordt nog meegedeeld of wordt aangeduid aan de inkom. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, verwittig dan [email protected]
  • Breng je studentenkaart met VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee. Neem ook al eens een kijkje op de VIVES website. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kan hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar. Bekijk eventueel vooraf de [video]-handleidingen van Toledo, KULoket. Meer info krijg je dan tijdens de introductiesessie.
  • Denk na over de opleidingsonderdelen (vakken) die je wenst op te nemen. Tijdens het infomoment, via mail of via de site ontving je de lessenroosters van de verkorte educatieve bachelor voor het flex of LIO-traject (bij opstart in tweede semester is de info voor flex en LIO identiek). Op dit lessenrooster kan je je trajectkeuze voor 20-21 op papier aanduiden. Zo kan je Individueel Studieprogramma [ISP] tijdens de introductiesessie vlot ingegeven worden in KU Loket.

Cursus- en boekenverkoop

  • De cursusverkoop verloopt momenteel via online bestelling en verzending. Tijdens de introductiesessie wordt de werking verder toegelicht.
  • De cursuslijsten (voor het eerste semester van 2020) voor deze studie zijn geïntegreerd in de lessenroosters (bij opstart in tweede semester is de info voor flex en LIO identiek). Het is de bedoeling dat je deze lijsten thuis afdrukt en erop aanduidt welke cursussen je wil aankopen via de hogeschool.
  • In geval van verkoop op campus breng deze ingevulde lijsten, samen met je studentenkaart, mee naar de cursussenverkoop. Zo kunnen alle aankopen en bestellingen vlot en efficiënt verwerkt worden. Je kan meteen ook uitrekenen hoeveel je aankopen zullen kosten. Hou er rekening mee dat je enkel met Bancontact kan betalen (geen Visa, MasterCard of cash). Zorg voor voldoende saldo op je rekening. Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.
  • Voor EHBO (enkel indien ingeschreven voor Leren in maatschappelijk betrokken onderwijs) koop je het boek Rode Kruis-Vlaanderen (2018). Eerste hulp voor leerkrachten. Mechelen: Rode Kruis-Vlaanderen. [boek via Standaard Boekhandel]. Standaard Boekhandel, shop voorzien op campus Brugge. Momenteel wordt gewerkt met online bestelling en verzending.

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!