Start je studie aan VIVES: bachelor elektromechanica (Brugge)

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

VIVES Brugge Station

Summer Schools

De opleiding Elektromechanica organiseert begin september enkele Summer Schools. Deze Summer Schools zijn niet verplicht, maar worden georganiseerd voor kandidaat-studenten die zich optimaal wensen voor te bereiden op het eerste jaar Elektromechanica. Bekijk onderstaand aanbod en schrijf je in zodat je zeker bent van jouw plaats: 

Summer School Elektriciteit 
Summer School Wiskunde
Summer School Digital Skills 

Introductiedagen

Wij verwachten jou op vrijdag 18 september om 11u20 op de campus Brugge station voor de start van het academiejaar:
- je krijgt een algemene voorstelling en rondleiding
- je maakt kennis met de directeur en het opleidingshoofd
- we geven je een praktische inleiding in het computergebruik binnen Vives en binnen de opleiding: het elektronisch communicatieplatform Toledo, je laptop, je e-mailadres ... ;
- je krijgt er alle uitleg over de werking van STUVO (studentenvoorzieningen) en STUTRA (studentenraad)
- bovendien leer je ook je studiegenoten kennen
- het is daarom absoluut noodzakelijk dat je op deze introductiedag aanwezig bent.

Programma

Vrijdag 18 september 2020:

8u30-11u00  Mogelijkheid boekenverkoop in campus Xaverianenstraat (voor studenten die het moment op dinsdag 15 september hebben gemist)... geschrapt door Corona maatregelen                        .
11u30-11u40 ONTHAAL door de studiegebieddirecteur Veerle De Mey (lokaal 06.01 en 06.50)
11u40-12u30 Onthaal door opleidingshoofd Martin Wylleman (lokaal 06.01 en 06.50)
12u30-13u30 Pauze (door Corona is opent de cafetaria op onze campus pas op maandag 21 september!!!)
13u30-14u30 Rondleiding gebouw (start op terras cafetaria - 3de verdieping)
14u30-15u15 Toelichting Toledo door Iris Vandecasteele (06.01 en 06.50)
15u15-15u45 Toelichting STUVO (Lies Lammaing) en STUTRA (06.01 en 06.50)

Cursus- en boekenverkoop

De boeken- en cursuslijsten vind je vanaf  begin september op deze pagina. Het is de bedoeling dat je deze boeken– en cursuslijsten thuis afdrukt en erop aanduidt welke boeken en cursussen je wil aankopen via de hogeschool. Breng deze ingevulde lijsten, samen met je studentenkaart, mee naar de boekenverkoop, zo kunnen alle aankopen en bestellingen vlot en efficiënt verwerkt worden. Je kan meteen ook uitrekenen hoeveel je aankopen zullen kosten. Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening en breng een tas of box mee om de aangekochte boeken en cursussen in te stoppen. De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

De cursussen en handboeken kan je ophalen op de campus Brugge Xaverianenstraat. Voor de opleiding Elektromechanica staat dit moment gepland op:
Dinsdag 15 september 2020 van 15u30 tot 16u30. Het is belangrijk voor een vlotte start om vanaf dag 1 over de juiste boeken/cursussen te beschikken. 

Lukt het jou niet om op deze datum jouw cursussen en boeken op te halen? Dan is er cursusverkoop voor 2e en 3e jaars (alle opleidingen) van maandag 21/09 tot en met vrijdag 25/09/2020 op campus Brugge Xaverianenstraat in het atrium (8u-17u, op maandag tot 19u) en boekenverkoop voor 2e en 3e jaars (alle opleidingen) in Living Stuvo (8u-17u, op maandag tot 19u). De eerstejaars kunnen hierbij eventueel ook nog aansluiten.

Voor het specifieke materiaal dat je nodig hebt voor de praktijklessen wacht je best even af. Je docenten zullen je informeren over het nodige materiaal.

Voor bepaalde labs en voor de stage in het 2de semester heb je ook persoonlijke beschermingsmiddelen nodig:  een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en een overall of labojas.  Heb je dat al, dan is dat al in orde. Voor studenten die dit wensen aan te kopen via de hogeschool, is er een pasmoment op donderdag 24 september van 8.30 tot 16 uur in de sporthal Xaverianen, polyvalente zaal C.

Laptop en software

In deze opleiding moet je verplicht over een laptop beschikken. Via deze link vind je de minimumvereisten van je laptop. Heb je een laptop die nét niet voldoet aan deze vereisten, dan hoef je wellicht niet onmiddellijk een nieuwe te kopen. Je bent vrij de laptop aan te kopen waar je wil. Er zijn twee leveranciers die bijzondere korting bieden aan de studenten van Vives. Die vind je op dezelfde pagina terug. 

Voor de software is Windows 10 Professional (64 bits) vereist. Als VIVES student kan je dit dan downloaden via deze link

Studiekosten

1e fase:

Cursussen en handboeken: 345 euro 
Schatting verbruiksmateriaal: min. 50 euro - max. 100 euro 
(zal op de rekening omschreven worden) 
Academic software: 20 euro 
Studiebezoeken: 250 euro (zal in 2020-21 veel minder zijn omwille van de Corona maatregelen)
TOTAAL: 690 euro 

2e fase:

Cursussen en handboeken: 230 euro  
Schatting verbruiksmateriaal: min. 50 euro - max. 100 euro 
(zal op de rekening omschreven worden) 
Academic software: 20 euro  
Studiebezoeken: 250 euro  (zal in 2020-21 veel minder zijn omwille van de Corona maatregelen)
TOTAAL: 575 euro 

3e fase - Afhankelijk van afstudeerrichting:

Elektromechanica:

Cursussen en handboeken: 130 euro 
Schatting verbruiksmateriaal: min. 50 euro - max. 100 euro 
(zal op de rekening omschreven worden) 
Academic software: 20 euro 
Studiebezoeken: 10 euro  
TOTAAL: 235 euro 

Automatisering: 

Cursussen en handboeken: 60 euro 
Schatting verbruiksmateriaal: min. 50 euro - max. 100 euro 
(zal op de rekening omschreven worden) 
Academic software: 20 euro 
TOTAAL: 155 euro 

*Deze prijzen zijn gebaseerd op vorig academiejaar en zijn dus onder voorbehoud. Kleine wijzigingen begin september zijn mogelijk. 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder! Voor deze opleiding kan je terecht bij Katrien Schreel via [email protected]

Studie- en trajectbegeleiders industriële wetenschappen en technologie