Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Welkom bij Groenmanagement op afstand (GAO) aan Hogeschool VIVES!

We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een job als groenmanager.

We geven je graag wat praktische informatie mee voor een vlotte start van het academiejaar.
 

Startdag

We starten met een introductiedag op vrijdag 20 september 2024 van 9u tot 14u op de campus in Roeselare. We maken je wegwijs in het afstandsonderwijs (AO) en geven je alle praktische informatie over:

  • de organisatie van de practica
  • de samenstelling van jouw individueel studietraject (ISP)
  • het bestellen van cursusmateriaal via de webshop
  • het gebruik van het elektronisch leerplatform Toledo
  • het inschrijven voor examens in het examencentrum

We geven ook een rondleiding op de campus en je krijgt alvast een introductie tot enkele opleidingsonderdelen (OPO’s).  

Er kan eparkeerd worden op onze parking in de Bollenstraat. De parking ligt op 5 minuten stappen van de hogeschool. We raden daarnaast ook volgende alternatieven aan:

  • Met de fiets of het openbaar vervoer naar de hogeschool komen.
  • Parkeren op de parking van de Spil (Hippoliet Spilleboutdreef 1): max. 4u parkeren met parkeerkaart
  • Parkeren aan de Hallen (gratis) en de stadsbus (lijn 3, betalend) nemen.

     

Later ingeschreven? 

Later ingeschreven dan 20 september 2024? Geen probleem! Mail naar [email protected] om alle informatie digitaal te ontvangen.


 

Contactmomenten

Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. De theorie verwerk je zelfstandig, op je eigen tempo.

Om te leren werken met planten en voor het inoefenen van specifieke vaardigheden richten we ook heel wat contactmomenten in. Deze worden gepland op vrijdag en vinden enerzijds plaats op de campus in Roeselare en anderzijds op diverse locaties in het werkveld (b.v. een boomkwekerij, een plantengroothandel, eigen oefen- en proefserres of excursies). Op de startdag ontvang je de planning van de contactmomenten voor het volledige academiejaar.

Ook stages in het werkveld zijn belangrijk om een goede groenmanager te worden! Je loopt gedurende je opleiding 3 stages van telkens 20 (voor zij die reeds minstens 420 volle dagen werkervaring hebben) of 25 dagen.

 

Examens

In afstandsonderwijs bieden we een flexibele examenplanning aan, gespreid over het volledige academiejaar. Voor de meeste vakken mag je zelf een examenmoment kiezen in het examencentrum op de campus in Kortrijk. Mondelinge examens en praktijkexamens leg je af op een vastgelegd moment op de campus in Roeselare. Voor een aantal vakken kan je ook van thuis uit examen afleggen. Meer informatie hierover krijg je op de startdag.

Studiekosten

Naast het inschrijvingsgeld en de kosten voor cursussen en handboeken zijn er ook de kosten voor de verbruiksgoederen voor labo's en practica:

- Voor opleidingsfase 1 is dit 72,61 €

- Voor opleidingsfase 2 is dit 27,98 €

Deze prijzen zijn gebaseerd op vorig academiejaar en zijn dus onder voorbehoud. Kleine wijzigingen zijn mogelijk. 

Tijdens de praktijklessen heb je verplicht een labojas nodig. Je kan deze geheel vrijblijvend aankopen via volgende website : https://kms.beroepskleding-landuyt.be/groenmanagement-studenten 

 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

 

Academic Software (Signpost)

Iedere student in VIVES betaalt 34 euro per jaar voor gebruik van software pakketten: Academic Software (Signpost). Een greep uit dit pakket is McAfee (een anti-virusprogramma), Linkedin Learning (een didactische tool om digitale competenties aan te leren), Office pakket O365, specifieke software zoals SPSS, Mathlab, enz.. Helpdesk ondersteuning is inbegrepen. Dit is een verplicht aan te kopen softwarepakket. Naast cursussen en boeken wordt ook software als verplicht leermateriaal beschouwd.

 

Laptop

Het is verplicht om als student over een laptop te beschikken tijdens je opleiding. Via deze link kan je meer informatie vinden.