Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen - do 14/09

Wij verwachten jou op donderdag 14 september 2023 om 08.30 uur voor de start van het academiejaar. 

Hoe geraak ik op de campus en waar kan ik parkeren? Deze informatie vind je hier.

  • Je krijgt een algemene voorstelling en maakt kennis met enkele docenten;
  • we overlopen een aantal afspraken en maken je wegwijs op de campus; 
  • we geven je een kijkje op hoe je eerste jaar er zal uitzien;
  • we plannen ook een infosessie rond het computergebruik binnen VIVES: het elektronisch leerplatform, Toledo, je emailadres, het online uurrooster, KuLoket, het startpunt voor studenten, Office 365,...

Op de introductiedag wordt veel informatie gegeven die voor jou als nieuwe student belangrijk is. Het is daarom aangeraden dat je aanwezig bent op dit moment.
Daarbij heb je de mogelijkheid om je studiegenoten te leren kennen. Het einde van de introductiedag wordt verwacht rond 16.00 uur.
 

Cursus- en boekenverkoop - do 14/09

Cursussen en handboeken kunnen op donderdag 14 september aangekocht worden in de cursusdienst van de campus. 

  • De boeken- en cursuslijsten vind je terug in het verkooppunt.
  • Houd er rekening mee dat je enkel met Bancontact kunt betalen (geen VISA, Mastercard of cash). Zorg voor voldoende saldo op de rekening.
  • Zorg zeker dat je je studentenkaart en een doos of een tas bij de hand hebt om je boeken en cursussen mee te nemen.
  • Hogeschool VIVES organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van eerste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een tweede verkoop bij aanvang van het tweede semester.

Studenten die later inschrijven kunnen hun cursusmateriaal online aankopen:

Verkoop praktijkkledij

Vanaf 01.07 is het mogelijk om je praktijkkledij online te bestellen. De kledij wordt per campus geleverd en ontvang je tijdens de introductiedag. 
De link verschijnt voor de start van het academiejaar op deze pagina. 

Studiekosten

1e fase

Cursussen en handboeken: 520 euro
Praktijkkledij (labojas): 23,45 euro
Academic software: 26,90 euro (meer info via deze link)
Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 195 euro
Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: tussen 30 euro en 200 euro

Het is verplicht om als student over een laptop te beschikken tijdens je opleiding. Via deze link kan je meer informatie vinden.

2e fase

Cursussen: 210 euro
Academic software : 26,90 euro
Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 190 euro
Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: tussen 30 euro en 200 euro

3e fase

Cursussen: 60 euro (excl. keuzevakken)
Academic software: 26,90 euro
Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 15 euro
Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: 300 à 700 euro (afhankelijk van bestemming internationale studiereis)

Deze prijzen zijn gebaseerd op vorig academiejaar en zijn dus onder voorbehoud. Kleine wijzigingen zijn mogelijk.

Summer Schools

Sommige eerstejaarsstudenten ondervinden moeilijkheden met anorganische chemie. Daarom wordt er in de maand september een Summer School chemie georganiseerd voor studenten met een duidelijk tekort aan of afwezigheid van chemische basiskennis.
 

Ontmoetingsdagen 

Start je aan je eerste jaar tijdens academiejaar 2023-2024? Dan ben je harte welkom op de ontmoetingsdagen van Stuvo op 5, 6 en 7 september. Drie dagen lang smeed je nieuwe vriendschappen met andere eerstejaars tijdens activiteiten dicht bij het bos in Zedelgem. De perfecte manier om de vakantie af te sluiten en het schooljaar af te trappen! Deelname kost € 65 all-in (plus wat extra geld voor drankjes ’s avonds).

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!