Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen - 20/09/2024

Wij verwachten jou op vrijdag 20 september 2024 voor de start van het academiejaar. Het concrete tijdstip vermelden we later op deze pagina.

Hoe geraak ik op de campus en waar kan ik parkeren? Deze informatie vind je hier.

  • Je krijgt een algemene voorstelling en maakt kennis met enkele docenten;
  • we overlopen een aantal afspraken en maken je wegwijs op de campus; 
  • we geven je een kijkje op hoe je eerste jaar er zal uitzien;
  • we plannen ook een infosessie rond het computergebruik binnen VIVES: het elektronisch leerplatform, Toledo, je emailadres, het online uurrooster, KuLoket, het startpunt voor studenten, Office 365,...

Om je welkom te heten, bieden we je ’s middags een gratis maaltijd aan.

Op de introductiedag wordt veel informatie gegeven die voor jou als nieuwe student belangrijk is. Het is daarom aangeraden dat je aanwezig bent op dit moment.
Daarbij heb je de mogelijkheid om je studiegenoten te leren kennen. Het einde van de introductiedag wordt verwacht rond 16.00 uur.
 

Cursus- en boekenverkoop

De boeken en cursussen zullen vanaf begin september online aangekocht kunnen worden via een webshop. De boeken- en cursussenlijsten (of syllabilijsten), de link naar de webshop en alle verdere informatie zal je begin september hier terugvinden.

In het bestandje ‘Instructies’ zal je ook de link naar de webshop kunnen terugvinden. Lees de instructies goed na, want deze zijn van groot belang bij de aankoop van jouw studiemateriaal. Je kan ervoor kiezen om de boeken en cursussen af te halen (gratis) of te laten opsturen naar je thuisadres (mits het betalen van verzendkosten). Voor de eerstejaarsstudenten zal er tijdens de introductiedag een afhaalmoment voorzien worden om het bestelde studiemateriaal af te halen op de campus. Let wel, hiervoor moet jouw bestelling tijdig genoeg op voorhand geplaatst worden. Na het introductiemoment zal het studiemateriaal nog steeds afgehaald kunnen worden, maar dan op andere tijdstippen en/of locaties. Meer info hierover zal je ontvangen na het plaatsen van je bestelling. 

De hogeschool organiseert geen verkoop van tweedehandsboeken.


Aankopen praktijkkledij - Online

Voor alle opleidingen hebben we ook verplichte en niet verplichte werkkledij (afhankelijk van de opleiding waarin je zit). 
Van zodra de definitieve inschrijvingen starten (zaterdag 29 juni) kan je op de campus pasmodellen vinden. 

De link voor het bestellen van de kledij komt op dit moment ook online. 

Veiligheidslaarzen - of schoenen zijn verplicht, maar zijn vrijblijvend aan te kopen via school. Purofort laarzen worden aanbevolen door de docenten (betere kwaliteit, comfortabel en functioneel). 

De Berkel jas korte mouw is enkel voor studenten die het keuzetraject dierenartsassistentie volgen. Zie onder bij studiekosten fase 2.
 

Studiekosten

1e fase

Cursussen en handboeken: 450 euro
Praktijkkledij (labojas): 25,80 euro
Academic software: 34,00 euro (meer info via deze link)
Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 75 euro
Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: tussen 30 euro en 200 euro

Het is verplicht om als student over een laptop te beschikken tijdens je opleiding. Via deze link kan je meer informatie vinden.


2e fase

Cursussen: 300 euro
Academic software: 34,00 euro
Educatieve licentie ZIMS: 25 euro (keuzepakket wildlife)
Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: keuzepakket dierenartsassistentie 115 euro - andere keuzepaketten 40 euro
Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: tussen 30 euro en 200 euro

3e fase

Cursussen: 90 euro (excl. keuzevakken)
Academic software: 34,00 euro
Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 2 euro 
Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: de prijs voor de facultatieve studiereis naar Zuid - afrika ligt rond 2300 euro.

Deze prijzen zijn gebaseerd op vorig academiejaar en zijn dus onder voorbehoud. Kleine wijzigingen zijn mogelijk.

Summer Schools

Sommige eerstejaarsstudenten ondervinden moeilijkheden met anorganische chemie. Daarom wordt er in de maand september een Summer School chemie georganiseerd voor studenten met een duidelijk tekort aan of afwezigheid van chemische basiskennis.
 

Ontmoetingsdagen 

Onze ontmoetingsdagen zijn een ijsbreker van formaat en perfect om met zelfvertrouwen aan het eerste jaar hoger onderwijs te beginnen! We gaan teambuilden, zeeraften, spelletjes spelen, chillen, barmomenten hebben, feestje doen, BBQ'en...

Voor slechts 75 euro krijg je 2 overnachtingen, 2 ontbijten, 1 keer broodjeslunch, 2 warme maaltijden en alle georganiseerde activiteiten erbij!

Deze driedaagse belooft niet alleen avontuur en plezier, maar ook de kans om langdurige vriendschappen te smeden. Mis deze kans niet om je medestudenten te leren kennen op een manier die verder gaat dan het klaslokaal. We kijken er naar uit om samen met jullie een geweldige start te maken van jullie hoger onderwijs avontuur!

Inschrijven doe je via de kalender op stuvoloods.be  

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!