Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Ontdek je campus

We heten je van harte welkom op onze moderne campus. Benieuwd wat je er allemaal vindt? Via onderstaande pagina kom je alles te weten over wat jouw campus allemaal te bieden heeft: horeca, bibliotheek, ICT-voorzieningen, sport en cultuur, en uiteraard: hoe je er het makkelijkste komt.

Introductiedagen - 19/09/2024

Wij verwachten jou op donderdag 19 september 2024 om 08.30 uur voor de start van het academiejaar. Het concrete tijdstip vermelden we later op deze pagina.

Hoe geraak ik op de campus en waar kan ik parkeren? Deze informatie vind je hier.

  • Je krijgt een algemene voorstelling en maakt kennis met enkele docenten;
  • we overlopen een aantal afspraken en maken je wegwijs op de campus; 
  • we geven je een kijkje op hoe je eerste jaar er zal uitzien;
  • we plannen ook een infosessie rond het computergebruik binnen VIVES: het elektronisch leerplatform, Toledo, je emailadres, het online uurrooster, KuLoket, het startpunt voor studenten, Office 365,...

Om je welkom te heten, bieden we je ’s middags een gratis maaltijd aan.

Op de introductiedag wordt veel informatie gegeven die voor jou als nieuwe student belangrijk is. Het is daarom aangeraden dat je aanwezig bent op dit moment.

Daarbij heb je de mogelijkheid om je studiegenoten te leren kennen. Het einde van de introductiedag wordt verwacht rond 16.00 uur.

 

Cursus- en boekenverkoop - 19/09/2024

Cursussen en handboeken kunnen op donderdag 19 september aangekocht worden. De docent zal je begeleiden tijdens de introductiedag.

Alle praktische informatie over deze verkoop zal je tegen eind juni op deze pagina vinden.

We werken voor de cursussen met een verkoop per semester. In september worden dus enkel de cursussen van eerste semestervakken en jaarvakken verkocht. We voorzien een tweede verkoop bij aanvang van het tweede semester. Aankopen praktijkkledij - Online

Voor alle opleidingen hebben we ook verplichte en niet verplichte werkkledij (afhankelijk van de opleiding waarin je zit). 

Van zodra de definitieve inschrijvingen starten (zaterdag 29 juni) kan je op de campus pasmodellen vinden. 

De link voor het bestellen van de kledij komt op dit moment ook online. 

Studiekosten

1e fase

Cursussen en handboeken: 490 euro

Praktijkkledij (labojas): 25,80 euro

Academic software: 34,00 euro (meer info via deze link)

Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 315 euro

Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: tussen 30 euro en 200 euro

Het is verplicht om als student over een laptop te beschikken tijdens je opleiding. Via deze link kan je meer informatie vinden.

2e fase

Cursussen: 230 euro

Academic software: 34,00 euro

Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 300 euro

Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: tussen 30 euro en 200 euro

3e fase

Cursussen: 115 euro (excl. keuzevakken)

Academic software: 34,00 euro

Tussenkomst verbruiksgoederen labo's en practica: 85 euro

Werkveldverkenning, studiebezoeken en andere verplaatsingen: 300 à 700 euro (afhankelijk van bestemming internationale studiereis)

Deze prijzen zijn gebaseerd op vorig academiejaar en zijn dus onder voorbehoud. Kleine wijzigingen zijn mogelijk.

Summer Schools

Sommige eerstejaarsstudenten ondervinden moeilijkheden met anorganische chemie. Daarom wordt er in de maand september een Summer School chemie georganiseerd voor studenten met een tekort aan of afwezigheid van chemische basiskennis.

Ontmoetingsdagen 

Onze ontmoetingsdagen zijn een ijsbreker van formaat en perfect om met zelfvertrouwen aan het eerste jaar hoger onderwijs te beginnen! We gaan teambuilden, zeeraften, spelletjes spelen, chillen, barmomenten hebben, feestje doen, BBQ'en...

Voor slechts 75 euro krijg je 2 overnachtingen, 2 ontbijten, 1 keer broodjeslunch, 2 warme maaltijden en alle georganiseerde activiteiten erbij!

Deze driedaagse belooft niet alleen avontuur en plezier, maar ook de kans om langdurige vriendschappen te smeden. Mis deze kans niet om je medestudenten te leren kennen op een manier die verder gaat dan het klaslokaal. We kijken er naar uit om samen met jullie een geweldige start te maken van jullie hoger onderwijs avontuur!

Inschrijven doe je via de kalender op stuvoloods.be  

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!