inschrijfformulier invullen

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een duurzaam toekomstperspectief. Je bent ingeschreven en kan hier de nodige info vinden. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou! Onze contactgegevens kan je hieronder terugvinden.

Welkom in de opleiding bachelor sociaal werk via afstandsonderwijs. 

 

Introductie

Om je wat wegwijs te maken bij de start van het nieuwe academiejaar organiseren we op vrijdag 16 september 2022 vanaf 9u15 een introductiedag op onze campus.

In de voormiddag geven we je algemene uitleg over de volgorde van de opleidingsonderdelen, vrijstellingen, de opmaak van je individueel studieprogramma, de opleidingskalender, de online tools, studiebegeleiding,… In de namiddag kan je meer info krijgen over bepaalde opleidingsonderdelen.

Aanmelden voor de introductiedag op vrijdag 16 september vanaf 9u15 kan via onderstaande knop. Je zal enkele dagen voor de startdag een email ontvangen om je nog eens te herinneren aan onze startdag.

Online tools

Tijdens je opleiding aan VIVES maak je gebruik van verschillende digitale tools. Klik hier om de specifieke tools voor afstandsonderwijs te leren kennen (Square, Webshop, Toledo,…).

Leermateriaal

Op de webshop kan je je leermateriaal aankopen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er leermateriaal beschikbaar wordt gesteld via Toledo. Je leermateriaal wordt beschikbaar op Toledo en via de webshop na de goedkeuring van je ISP.

Afstandsonderwijs

Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. Het studiemateriaal is zoveel mogelijk digitaal en aangepast aan zelfstudie. De meeste opleidingsonderdelen kan je volledig vanop afstand volgen. Het aantal contactmomenten is beperkt. Bepaalde contactmomenten zijn verplicht, andere zijn vrijblijvend. Je kan de data vinden in de kalender beschikbaar op Toledo na inschrijving.

Evaluatie

In afstandsonderwijs heb je de kans om je examens en opdrachten flexibel af te leggen. Zo kan je schriftelijke examens afleggen overdag, ’s avonds of tijdens het weekend. De schriftelijke examens kom je afleggen in ons examencentrum op de campus te Kortrijk of kan je indien nodig ook via een betalende procedure van thuis uit afleggen. Klik hier voor meer informatie over het flexibel examensysteem.

Studiekosten

Studeren op afstand brengt naast het inschrijfgeld een aantal extra kosten met zich mee. Klik hier om te bekijken over welke kosten dit gaat en wat dit concreet betekent.

In geval van financiële bekommernissen kan je onze dienst studentenvoorzieningen. Zij kunnen je helpen met o.a. studiegelden, een studielening, studietoelage en opleidingsverlof.

Begeleiding

Voor begeleiding bij de start van je studie kan je terecht bij je studie-en trajectbegeleider, vrijstellingsverantwoordelijke en AO-coördinator. Bekijk deze pagina van VIVES om meer te weten te komen over je recht op vrijstellingen.

Nog vragen?

Neem zeker eens een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier wel tussen.