inschrijfformulier invullen

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou! Onze contactgegevens kan je hieronder terugvinden.

Welkom in de opleiding bachelor sociaal werk via afstandsonderwijs. 

 

Introductie

Om je wat wegwijs te maken bij de start van het nieuwe academiejaar organiseren we op vrijdag 20 september 2024 (alle afstudeerrichtingen) vanaf 9u15 een introductiedag op onze campus.
Nieuwe studenten zijn welkom vanaf 9u15. Studenten die vorige jaren gestart zijn, sluiten aan om 10u30. 
We verwelkomen jullie (terug) in de opleiding, situeren de nieuwigheden, mogelijkheden zoals Livelab, internationaliseringsmogelijkheden,... 
In de middag kunnen jullie elkaar treffen in een gezamenlijke middagpauze en in de namiddag zijn de infomomenten gepland rond de keuzetrajecten, bachelorproef en stage in afstandsonderwijs.
We sluiten af met de mogelijkheid om ter plaatse je Individueel Studie Programma op te maken en onmiddellijk door ons als trajectbegeleider goed te keuren (als je volledig (her)ingeschreven bent).
Aanmelden voor de introductiedag op vrijdag 20 september vanaf 9u15 kan via onderstaande knop.

Online tools

Tijdens je opleiding aan VIVES maak je gebruik van verschillende digitale tools. Klik hier om de specifieke tools voor afstandsonderwijs te leren kennen (Square, Webshop, Toledo,…).

Leermateriaal

Op de webshop kan je je leermateriaal aankopen. Je kan kiezen voor een digitale of geprinte versie. Bestel je de geprinte versie, dan krijg je automatisch ook toegang tot de digitale versie.

Handboeken en geprinte cursussen kan je thuis laten leveren (tegen betaling) of afhalen in een Standaard Boekhandel bij jou in de buurt (gratis).

De betaling van het studiemateriaal gebeurt online. 

Daarnaast is het ook mogelijk dat er extra leermateriaal wordt aangeboden via Toledo.Je leermateriaal wordt beschikbaar op Toledo en via de webshop na de goedkeuring van je ISP of je Individueel Studieprogramma in kuloket.vives.be. 

Let op, als je zelf al vakken gaat aanduiden op je ISP en je ISP opslaat, kan je al de Toledo-courses zien. Maar als blijkt dat je niet de juiste vakken aangeduid hebt, zal dit de rest van het academiejaar wat verwarrend zijn. Let dus op en wacht de instructies op de startdag af!

Afstandsonderwijs

Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. Het studiemateriaal is zoveel mogelijk digitaal en aangepast aan zelfstudie. De meeste opleidingsonderdelen kan je volledig vanop afstand volgen. Het aantal contactmomenten is beperkt. Bepaalde contactmomenten zijn verplicht, andere zijn vrijblijvend. Je kan de data vinden in de kalender beschikbaar op Toledo na inschrijving.

Evaluatie

In afstandsonderwijs heb je de kans om je examens en opdrachten flexibel af te leggen. Zo kan je schriftelijke examens afleggen overdag, ’s avonds of tijdens het weekend. De schriftelijke examens kom je afleggen in ons examencentrum op de campus te Kortrijk of kan je indien nodig ook via een betalende procedure van thuis uit afleggen. Klik hier voor meer informatie over het flexibel examensysteem.

  • square.vives.be (opladen opdrachten, inschrijven examens, letterscore na afleggen examen/indienen opdracht,...)

Studiekosten

Studeren op afstand brengt naast het inschrijfgeld een aantal extra kosten met zich mee. Klik hier om te bekijken over welke kosten dit gaat en wat dit concreet betekent.

In geval van financiële bekommernissen kan je onze dienst studentenvoorzieningen. Zij kunnen je helpen met o.a. studiegelden, een studielening, studietoelage en opleidingsverlof.

Begeleiding

Voor begeleiding bij de start van je studie kan je terecht bij je studie-en trajectbegeleider, vrijstellingsverantwoordelijke en AO-coördinator. Bekijk deze pagina van VIVES om meer te weten te komen over je recht op vrijstellingen.

Veel succes in de opleiding!

Inge Vervaecke, coördinator bachelor sociaal werk in afstandsonderwijs

Nog vragen?

Neem zeker eens een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier wel tussen.