inschrijfformulier invullen

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou! Onze contactgegevens kan je hieronder terugvinden.

Welkom in de opleiding bachelor orthopedagogie via afstandsonderwijs. 

Om je wegwijs te maken bij de start van het academiejaar organiseren we op vrijdag 15 september 2023 vanaf 9u15 een introductiedag. In de voormiddag geven we je algemene uitleg over de volgorde van de opleidingsonderdelen, vrijstellingen, de opmaak van je individueel studieprogramma, de opleidingskalender, de online tools, studiebegeleiding,… In de namiddag kan je meer info krijgen over bepaalde opleidingsonderdelen.

Aanmelden voor de introductiedag op vrijdag 15 september vanaf 9u15 kan via onderstaande knop. 

Online tools

Tijdens je opleiding aan VIVES maak je gebruik van verschillende digitale tools. Klik hier om de specifieke tools voor afstandsonderwijs te leren kennen (Square, Webshop, Toledo,…).

Op onze VIVES-website kan je handige info vinden:

Leermateriaal

Je cursussen en handboeken kan je aankopen via de webshop. Bijkomend leermateriaal vind je via het digitaal leerplatform Toledo. Je leermateriaal wordt beschikbaar via de webshop en Toledo nadat je je individueel studieprogramma hebt opgemaakt en ingevoerd in het systeem (KULoket).

Afstandsonderwijs

Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. Het studiemateriaal is aangepast aan zelfstudie. De meeste opleidingsonderdelen kan je volledig vanop afstand volgen. Een beperkt aantal opleidingsonderdelen heeft contactmomenten: sommige zijn verplicht, andere vrijblijvend. De data vind je in de kalender, beschikbaar op Toledo na inschrijving.

Evaluatie

In afstandsonderwijs heb je de kans om je examens en opdrachten flexibel af te leggen. Zo kan je schriftelijke examens afleggen overdag, ’s avonds of tijdens het weekend. De schriftelijke examens kom je afleggen in ons examencentrum op de campus te Kortrijk of via een betalende procedure van thuis uit. Klik hier voor meer informatie over het flexibel examensysteem.

Studiekosten

Studeren op afstand brengt naast het inschrijfgeld een aantal extra kosten met zich mee. Klik hier om te bekijken over welke kosten dit gaat.

In geval van financiële bekommernissen kan je terecht bij onze dienst studentenvoorzieningen. Zij kunnen je helpen met onder andere een studielening, studietoelage en opleidingsverlof.

Begeleiding

Voor begeleiding bij de start van je studie kan je terecht bij je studie-en trajectbegeleider, vrijstellingsverantwoordelijke en AO-coördinator. Bekijk deze pagina van VIVES om meer te weten te komen over je recht op vrijstellingen.

Nog vragen?

Neem zeker eens een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier wel tussen.