Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Onthaaldag

EVK-procedure

Cursus- en boekenverkoop

Studeer je via afstandsonderwijs, dan bestel je de cursussen zelfstandig via de webshop. Je koopt een pdf-bestand van de cursus aan en kan kiezen om bijkomend ook een gedrukte versie te bestellen. Handboeken kan je eveneens via de webshop aankopen.

Wanneer je individueel studieprogramma (ISP) nog niet helemaal is ingevuld, dan zie je ALLE cursussen uit de opleiding. Bestel enkel de cursussen van de vakken waarvoor je ingeschreven bent dit academiejaar!

Niet alle vakken hebben een aan te kopen cursus. Soms is er een praktijkgids die je vindt op Toledo, of is de Toledo-omgeving als cursus ingericht. Vind je een opleidingsonderdeel niet terug in de webshop, of vind je geen cursus terug bij een vak, controleer dan op Toledo de studiewijzer van het vak. Daar zie je of er een cursus moet aangekocht worden of niet.

Studiekosten

Welke cursussen en handboeken je al dan niet moet aankopen, hangt af van je ISP.
Een vaste kost is alvast het softwarepakket van Signpost - Academic Software.

  • Excursie 245 euro
  • Schoolbezoeken 25 euro
  • Academic software 34 euro

Studie- en trajectbegeleiders

Bleek uit je EVK-dossier dat je recht hebt op vrijstellingen? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Heb je vragen over de haalbaarheid van de combinatie werk, gezin, opleiding en weet je niet hoeveel studiepunten je best in je programma opneemt? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpt je graag verder!