Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Administratieve voorbereidingen

VIVES Brugge Xaverianenstraat

In deze bundel vind je alle praktische info voor studenten die later starten:

Educatieve bachelor secundair onderwijs op afstand.pdf

VIVES Torhout

  • meld je aan voor de startavond op dinsdag 21 september 2021 die doorgaat van 18.30 u. tot 21.50 u. Meer info over het programma vind je in het document Uitnodiging startavond. Je krijgt er nuttige informatie om het nieuwe academiejaar succesvol te starten.
  • breng je VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee. Neem ook al eens een kijkje op de VIVES website. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar. Bekijk vooraf de [video]-handleidingen van Toledo, KULoket, Square en de Webshop. Meer info krijg je dan op de startdag.
  • denk vooraf ook even na over de opleidingsonderdelen die je wenst op te nemen. Zo kan je Individueel Studieprogramma [ISP] vlot ingegeven worden. Op de startdag kan je hierover ook afstemmen met de lectoren van het onderwijsvak.

Starttoets lerarenopleiding

Wil je je graag inschrijven voor de lerarenopleiding voor academiejaar 2023-2024?
Dan ben je verplicht een starttoets voor het vak Nederlands af te leggen.
Zo krijgen we een beter zicht op jouw startniveau.

  • Je schrijft je in voor de starttoets Nederlands.
  • Je legt de test af op een datum naar keuze in één van de campussen van de Vlaamse hogescholen (de data zullen uiterlijk op 15 maart 2023 beschikbaar zijn).
  • Niet geslaagd? Geen nood! Als je het streefcijfer voor Nederlands niet behaalt, kan je toch starten. In dit geval volg je een online remediëringstraject tijdens het eerste jaar.

Meer informatie: Starttoets lerarenopleiding | De Vlaamse Hogescholenraad

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!