Start je studie aan VIVES: educatieve bachelor secundair onderwijs op afstand

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou. 

Administratieve voorbereidingen

VIVES Brugge Xaverianenstraat

In deze bundel vind je alle praktische info voor studenten die later starten: 

 VIVES Torhout

  • meld je aan voor de startavond op dinsdag 15 september 2020 die doorgaat van 18.30 u. tot 21.50 u. Meer info over het programma volgt begin september. Je krijgt er nuttige informatie om het nieuwe academiejaar succesvol te starten.
  • breng je VIVES account-gegevens [inlogcodes] mee. Neem ook al eens een kijkje op de VIVES website. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle digitale tools die je tijdens je opleiding nodig kunt hebben. Voor de meeste van deze tools zijn ook aparte pagina's met tips en handleidingen beschikbaar. Bekijk vooraf de [video]-handleidingen van Toledo, KULoket, Square en de Webshop. Meer info krijg je dan op de startdag.
  • denk vooraf ook even na over de opleidingsonderdelen die je wenst op te nemen. Zo kan je Individueel Studieprogramma [ISP] vlot ingegeven worden. Op de startdag kan je hierover ook afstemmen met de lectoren van het onderwijsvak.

Instaptoetsen

Iedere student die zich inschrijft in de lerarenopleiding, dient vóór de start van de opleiding een aantal instaptoetsen te doorlopen. Concreet gaat dit voor de opleiding leraar secundair onderwijs om volgende toetsen: 
- Nederlands (45 min.)
- studievaardigheden- en motivatietest (15 min.)
Deze toetsen leg je thuis en digitaal af. Je hoeft niet ingeschreven te zijn om de toetsen af te leggen. De toetsen worden beschikbaar gesteld op de website van onderwijskiezer. Het resultaat van deze toetsen is NIET bindend. Dit betekent dat je bij een negatief resultaat, alsnog de opleiding kan starten! Opzet is om je eigen startniveau (beter) te kunnen inschatten zodat je zicht krijgt op je sterke punten en werkpunten.  Wanneer je de toetsen hebt afgelegd, ontvang je een bewijs van deelname. Dit bewijs geef je dan af bij je definitieve inschrijving of maximaal twee weken na inschrijving.

Heb je nog vragen over de instaptoets? Neem dan een kijkje op de instaptoetspagina. Heb je vragen over de resultaten van de instaptoets of twijfel je aan de haalbaarheid van de opleiding? Neem dan contact op met onze studiebegeleiders. 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je al iets anders gestudeerd in het hoger onderwijs en denk je recht te hebben op vrijstellingen voor deze studie? Of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Studie- en trajectbegeleiders onderwijs