Start je studie aan VIVES: educatieve bachelor kleuteronderwijs op afstand

Proficiat! Door je in te schrijven voor deze studie aan Hogeschool VIVES, kies je voor een toekomst in een heel boeiende en gevarieerde sector. We gaan samen met jou de uitdaging aan om je zo degelijk mogelijk voor te bereiden op een goede job en een geweldige baan.

Met je inschrijving heb je de eerste stap al gezet. Voor de volgende stappen vind je op deze pagina meer informatie. Toch nog onzeker over iets? Stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag. VIVES is er voor jou.

Startdag

We verwelkomen je graag op zaterdag 19 september 2020 in de gebouwen van het studiegebied onderwijs (hoek Etienne Sabbelaan en Sint-Denijseweg) op de campus in Kortrijk. We organiseren de startdag op basis van een mix van contact- en afstandssessies. Het uur waarop we je verwachten is afhankelijk van je studiegroep:

  • educatieve bachelor kleuteronderwijs zonder vooropleiding bachelor/master: 13u. - 15u.
  • educatieve bachelor kleuteronderwijs met vooropleiding bachelor/master: 14u. - 16u. 

Op de campus voorzien we een sessie om je individueel studieprogramma in orde te brengen en een screening mondelinge taalvaardigheid Nederlands. Daarnaast kan je bij verschillende docenten terecht met je specifieke vragen over vrijstellingen, stage, digitale tools. Om je studieprogramma op te kunnen stellen is het belangrijk dat je volgende zaken meebrengt:

  • draagbare computer
  • studentenkaart en paswoord
  • overzicht van je vrijstellingen (resultaat evk-procedure)
  • je behaalde diploma's, getuigschriften en creditbewijzen als pdf-formaat (mag op je pc staan)
  • een prentenboek indien je dat thuis hebt (voor de screening mondelinge taalvaardigheid)

Meld je aan voor de startdag

EVK-procedure (vrijstellingen)

Je surft naar www.vives.be/evkonline. Je maakt er een evk-dossier op en stuurt dit door. Zo kom je je persoonlijk programma te weten. Maak hier zo snel mogelijk werk van. Zo heb je bij de start van het academiejaar al meteen zicht op welke opleidingsonderdelen er in je individueel studieprogramma zullen zitten. 

Stage

Wens je al op zoek te gaan naar een stageplaats? Neem dan een kijkje op deze pagina. 

Studie- en trajectbegeleiders

Heb je vragen over je studietraject of kunnen we je ondersteunen bij je functiebeperking, leerstoornis, werkstudent-, mantelzorg- of topsportstatuut? Neem dan contact op met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag verder!

Studie- en trajectbegeleiders onderwijs