Start je studententijd bij VIVES!

Welkom bij VIVES! We zijn blij dat je je bij ons hebt ingeschreven en dat we je bij onze meer dan 13000 studenten mogen rekenen. Bij inschrijving ontving je van ons je studentenkaart. Je studentenkaart wordt de komende jaren een onmisbaar instrument.

Niet alleen krijg je er zo'n beetje overal korting mee (in heel veel winkels, in de bioscoop, bij musea, in sportclubs en op evenementen), het is ook je centrale legitimatie bij ons op de campus. Met je studentenkaart kun je deelnemen aan examens, boeken ontlenen in de bibliotheek, toegang krijgen tot bepaalde oefenlokalen en credits opladen om te kopiëren en te printen. Hou 'm dus altijd op zak!

Aan de slag

Op de achterkant van je nieuwe studentenkaart vind je je gebruikersnummer. Dat is een nummer dat begint met de letter r, gevolgd door een combinatie van zeven cijfers (vb. r0302546). Daarom wordt het vaak ook het r-nummer genoemd. Met dit nummer kun je inloggen op onze elektronische leeromgeving Toledo, ons studiebeheersysteem KULoket en je e-mail.

Om toegang te krijgen tot al die diensten, moet je eerst je r-nummer activeren. Dat doe je aan de hand van de kraskaart die je bij inschrijving samen met je studentenkaart ontving. Kras het grijze vakje weg en klik vervolgens op de onderstaande link. Volg de instructies stap voor stap:

activatie.kuleuven.be

Belangrijk: de code van de kraskaart blijft slechts kort geldig. Activeer je r-nummer zo snel mogelijk nadat je je hebt ingeschreven.

E-mail

Wanneer je je r-nummer activeert, krijg je van ons ook je eigen e-mailadres. Dit is het enige adres dat we zullen gebruiken om met jou te communiceren. We sturen nooit mails naar je privé-e-mailadres. Toegang tot je webmail krijg je via de volgende link:

student.vives.be

Toledo en KULoket

Toledo

Toledo is je elektronische leeromgeving. Docenten zullen hier slides, toetsen en oefeningen bij hun lessen plaatsen. Ook vind je er alle belangrijke mededelingen terug, bv. over wanneer een docent afwezig is of als een les verplaatst wordt. Log regelmatig in op Toledo om de mededelingen van jouw docenten en je studiegebied op te volgen.

toledo.vives.be

KULoket

KULoket is ons studiebeheerssysteem. Hiermee kun je je studentendossier beheren, je studieprogramma bekijken en aanpassen, je lessenrooster raadplegen en, wanneer je examens aflegt, je punten terugvinden. Met KULoket heb je je volledige studie binnen handbereik, van nu tot de dag dat je bij ons afstudeert.

kuloket.vives.be

Toegang tot al deze verschillende toepassingen vind je steeds terug via het menu "Tools" in de menubalk bovenaan elke pagina van deze website.

Wij helpen je graag!

Heb je nog vragen? Dan helpen wij je graag om zo goed mogelijk voorbereid te starten aan je eerste lesdag! Wil je je toekomstige medestudenten alvast leren kennen op de ontmoetingsdagen? Of wil je je opleiding starten met een streepje voor en je aanmelden voor een vakantiecursus?

Heb je nog vragen over begeleiding? Of wat je studies je allemaal zullen kosten? Misschien zoek je wel meer info over speciale onderwijs- en examenfaciliteiten? Of misschien wil je graag vooraf een gesprek met een studie- of trajectbegeleider? VIVES is er voor jou!

Bedankt!

We waarderen het dat je voor VIVES hebt gekozen en danken je voor het vertrouwen in ons. We wensen je een geweldige studententijd toe, boeiende lessen, onvergetelijke ervaringen, geweldige nieuwe ontmoetingen en een van de beste diploma's die je maar kunt behalen: 96% van onze afgestudeerden heeft binnen het jaar werk - geen hogeschool in Vlaanderen doet het beter. Welkom bij VIVES. Veel succes met je studies en: we kunnen nu echt niet meer wachten om je te leren kennen!