Welkom bij VIVES!

Welkom aan onze hogeschool! We zijn blij dat je je bij ons hebt ingeschreven en dat we je bij onze meer dan 13500 studenten mogen rekenen. Bij inschrijving ontving je van ons je studentenkaart. Je studentenkaart wordt de komende jaren een onmisbaar instrument.

Niet alleen krijg je er zo'n beetje overal korting mee (in heel veel winkels, in de bioscoop, bij musea, in sportclubs en op evenementen), het is ook je legitimatie bij ons op de campus. Met je studentenkaart kun je deelnemen aan examens, boeken ontlenen in de bibliotheek, toegang krijgen tot bepaalde oefenlokalen, een studentenmaaltijd eten in het studentenrestaurant en zelfs credits opladen om te kopiëren en te printen. Hou 'm dus altijd op zak!

Aan de slag

Op de achterkant van je nieuwe studentenkaart vind je je gebruikersnummer. Dat is een nummer dat begint met de letter r, gevolgd door een combinatie van zeven cijfers (vb. r0302546). Daarom wordt het vaak ook het r-nummer genoemd. Met dit nummer kun je inloggen op onze elektronische leeromgeving Toledo, ons studiebeheersysteem KU Loket en je e-mail.

Om toegang te krijgen tot al die diensten, moet je eerst je r-nummer activeren. Dat doe je door te klikken op de link die je per e-mail ontvangen hebt.

Belangrijk: activeer je r-nummer zo snel mogelijk nadat je je hebt ingeschreven.

 

E-mail

Wanneer je je r-nummer activeert, krijg je van ons ook je eigen mailadres ([email protected]). Dit is het enige adres dat we gebruiken om met jou te communiceren. We mailen nooit naar je privé-e-mailadres. Gebruik [email protected] als login (vervang hier r-nummer door jouw r-nummer); je wachtwoord is het wachtwoord dat je tijdens de activatie gekozen hebt. Toegang tot je webmail krijg je via de volgende link.

student.vives.be

Volg je hogeschool op sociale media

Natuurlijk wil je ook graag op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt in je nieuwe hogeschool. Je vindt ons op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Volg ons en mis niks van wat er te beleven valt op jouw campus!

Facebook Twitter Instagram YouTube

Wij helpen je graag!

Heb je nog vragen? Dan helpen wij je graag om zo voorbereid mogelijk te starten aan je eerste lesdag! Of wil je je opleiding starten met een streepje voor en je aanmelden voor een vakantiecursus? Heb je nog vragen over begeleiding? Of wat je studies je allemaal zullen kosten? Misschien zoek je wel meer info over speciale onderwijs- en examenfaciliteiten? Of misschien wil je graag vooraf een gesprek met een studie- of trajectbegeleider? VIVES is er voor jou!

Bedankt!

We waarderen het dat je voor VIVES hebt gekozen en danken je voor het vertrouwen in ons. We wensen je een geweldige studententijd toe met boeiende lessen, onvergetelijke ervaringen, geweldige nieuwe ontmoetingen en een van de beste diploma's die je maar kunt behalen! Maar liefst 96% van onze afgestudeerden heeft binnen het jaar werk. Geen hogeschool in Vlaanderen doet het beter!

Welkom bij VIVES. Veel succes met je studies en … we kunnen nu echt niet meer wachten om je te leren kennen!